Prima analiză după alegeri: Doar Robert Sighiartău și Daniel Suciu au mandatele în buzunare. Cele două locuri de senatori vin prin redistribuire la PSD și PNL. Vezi cine va mai pleca în Parlament?

Must Read

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de...

Mai sunt exact 13 zile până la data când actualul Parlament își epuizează mandatul cu care a fost onorat în urmă cu 4 ani, la alegerile parlamentare din 2016. Rezultatele scrutinului din 6 decembrie vor configura un nou Parlament din care nu vor lipsi PSD, PNL, UDMR , USR-Plus și surpriza , AUR, nevoia românului de naționalism și Biserică fiind una cât se poate de evidentă la vederea acestor cifre.

De altfel, ieșirea de pe autostrada parlamentară a PMP, PPU-sl, PER, dar și a verzilor lui Călinescu, va duce la București nume noi din județul Bistrița-Năsăud.

Cine au fost parlamentarii în 2016?

PSD: Daniel Suciu, Doina Pană- Camera Deputaților și Ioan Deneș la Senat

PNL: Robert Sighiartău, Camera Deputaților

PMP: Ionuț Simionca, CD

USR-Plus: Cristina Iurișniți, CD

ALDE: Ioan Simionca, Senat

Cine ar putea fi parlamentarii în 2020?

Camera Deputaților

Singurii politicieni care pot sta liniștiți sunt Daniel Suciu de la PSD și Robert Sighiartău, cei doi deputați urmând să își continue activitatea începută de Sighiartău în 2016, respectiv 2012 de Suciu.

De asemenea, în Camera Deputaților mai au șanse să ajungă: Diana Morar, PNL, Bogdan Ivan, PSD dar și new entry Marcel Seserman de la AUR , probabil Lorant Sas de la USR-Plus. Deși, la nivelul Bistriței-Năsăud, PMP a avut rezultate foarte bune, procentele obținute la nivel național , sub pragul de 5%, nu-i  permit lui Ionuț Simionca să primească un al doilea mandat de deputat .

Senat

Cele două locuri de la Senat atribuite județului Bistrița-Năsăud urmează să fie ocupate prin redistribuire, cei care vor primi aceste mandate fiind de la PSD și PNL, Ioan Deneș, respectiv Ovidiu Florean.

Surse din PSD ne-au spus că pe simularea internă, social-democrații ar putea primi 48 de mandate de senator, 23 dintre acestea fiind ”închise” imediat după numărătoarea totală a voturilor, urmând ca 25 dintre acestea să fie validate prin redistribuire în baza unor calcule de coeficienți.

Ultimele cifre de la BEJ

Partidul Naţional Liberal (PNL) este singura formaţiune care a reuşit să depăşească pragul de 30% la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, la alegerile parlamentare, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, fiind urmat de PSD, PMP, AUR şi USR-PLUS, potrivit datelor parţiale publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente.

 

La Senat, din cele 81.298 de voturi valabil exprimate, 32,21% au mers către PNL, 29,62% către PSD, 9,6% către PMP, 9,4% către AUR şi 8,34% către Alianţa USR-PLUS, restul formaţiunilor obţinând sub pragul electoral.

 

La Camera Deputaţilor au fost 81.035 de voturi valabil exprimate, din care 31,15% au fost date pentru PNL, 27,59% către PSD, 10,91% către PMP, 8,15% către AUR şi 7,02% către USR-PLUS.

 

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud s-au prezentat la urne 83.126 de alegători, prezenţa la vot fiind de 30,95%.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM Bistrița au câștigat 5 medalii...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de îmbolnăviri cu Sars-Cov 2. Încă...

VIDEO- EPISODUL 1: Pădurea Codrișor plină de gunoaie și tratată cu spatele de bistrițeni

”Pădurea” Codrișor a ajuns un fel fe hazna a unora și esta tratatp cu spatele de foarte mulți dintre noi. Nu este prima dată...

Pr. Ioan Aurel Rus- Cospect duminical: Duminica a 4-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul

  „În vremea aceea a venit un om la Iisus, zicându-I: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Şi, oriunde-l...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -