Acasă EVENIMENT PRIETENII LUI COROIAN se întâlnesc la Cluj-Napoca. Meci caritabil GLORIA-CFR

PRIETENII LUI COROIAN se întâlnesc la Cluj-Napoca. Meci caritabil GLORIA-CFR

0

Sâmbătă, 8 iulie, de la ora 18.00, stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” va găzdui un meci caritabil al „prietenilor lui Coroian”, CFR Cluj/Gloria Bistriţa. Biletul de acces va fi 10 lei, iar suma adunată va fi donată unui centru de recuperare folosit inclusiv de fotbalişti.

Gloria Bistriţa va fi reprezentată de „Generaţia de aur”, care făcea istorie pentru clubul nostru, şi anume de Eugen (Titi) Voica, Dorel Zegrean, Sebastian Moga, Costel Câmpeanu, Călin Albuţ, Dan Matei, Sandu Negrean, Valer Săsărman, Aurel Nalaţi. E parte din echipa care a câştigat Cupa României în 1994 şi a jucat în Cupele europene.

Pentru CFR Cluj vor evolua Emil Ştef, Sabin Pîglişan, Laur Aştilean, Dorin Toma, Gyuszi Balint, Casian Miclăuş, Vasile Jula, Cosmin Văsîe, Dan Florin, Cristian Coroian, Sorin Oncică, Cristian Panin, Alin Minteuan, Anca Adrian şi Cosmin Tilincă. Este echipa care a făcut istorie pentru CFR Cluj la începutul anilor 2000, când revenea în Liga I după mai multe decenii în diviziile inferioare şi reuşea să termine pe locul 5. Momentul a însemnat lansarea clubului, care avea să câştige trei titluri de campioană şi trei cupe în România.

Cristian Coroian (n. 14.03.1973, la Gherla), „copilul de suflet al Gloriei”, a fost unul din golgheterii echipei, cu 63 de goluri marcate, evoluând în 274 partide. A deţinut şi funcţia de director tehnic al echipei. A jucat pentru Bistriţa în perioadele 1998-2005 şi 2007-2011. Cel mai eficient sezon al lui Coroian a fost 2004-2005, în care a marcat 13 goluri în 26 partide (un gol la două meciuri).

În 2015, a suferit un accident cerebral, iar recupererea sa depinde de proceduri şi tratamente. În acest sens, la finalul lunii mai, prietenii lui au lansat o strângere de fonduri pentru fostul fotbalist.

Exit mobile version