Acasă International Presa din RUSIA: ‘România poate anexa militar Moldova’

Presa din RUSIA: ‘România poate anexa militar Moldova’

0

Afirmaţii uluitoare din partea Rusiei. Totul s-a întâmplat la televiziunea de stat. “Pervai Canal”, cel mai important post public de televiziune din Rusia spune că Romania ar avea un acord cu Moldova ce i-ar permite sa intervina militar pentru a stopa criza din aceasta tara.

 

In introducerea unui material despre situatia din Republica Moldova prezentat duminica de Pervai Canal, prezentatoarea postului de stiri, cel mai urmarit din Rusia, afirma ca fortele armate ale tarii noastre ar putea invada republica vecina pentru a o anexa. “Documente semnate acum cativa ani prevad ca, in cazul unor miscari populare in Moldova, Romania va trimite armata si va instala o administratie romaneasca iar acesta va fi sfarsitul independentei Moldovei pentru totdeauna”, se afirma in materialul prezentat de Pervai Canal si care poate fi vizionat si citit pe site-ul postului de televiziune controlat de guvernul de la Moscova.

Cum a aparut aceasta informatie?

Potrivit portalului de stiri de la Chisinau NewsMaker, care este finantat de guvernul american, informatii similare ar fi aparut si in mass-media din republica separatista transnistreana. Presa de la Tiraspol afirma recent ca “Romania e gata in orice moment sa trimita forte armate in Republica Moldova, avand nevoie doar de un pretext. […] In conformitate cu acordurile interguvernamentale semnate in trecut, Romania are dreptul sa trimita forte in Moldova pentru mentinerea ordinii constitutionale”, anunţă cei de la ProTV.

Exit mobile version