Preotul ortodox din Reteag, a încetat din viață. Părintele Teodor Petrican avea doar 52 de ani

Vestea cutremurătoare a zilei: a intrat în eternitate preotul ortodox din Reteag. Teodor Petrican. avea doar 52 de ani. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook “Se întâmplă în Beclean”.

Moartea fulgerătoare a părintelui care a slujit în comuna apropiată Becleanului a șocat comunitatea locală și i-a lăsat profund îndurerați pe colegi, prieteni, apropiați, fii ai satului răspândiți în lume.  Mesajele de condoleanțe și de adio n-au întârziat să curgă în josul pozei de profil a preotului trecut prematur la cele veșnice.

Iată unul dintre ele, scris de Matros Florin Ioan, fost coleg la Facultatea de Teologie din Sibiu:

“Am rămas fără cuvinte în fața acestei vești cutremurătoare! Părintele Teodor Petrican, colegul meu de an , la Facultatea de Teologie din Sibiu, colegul de protopopiat la Dej, prietenul meu, paroh la Reteag, a plecat atât de repede dintre noi, pentru totdeauna! Nu sunt mulți ani de când m-a vizitat, împreună cu familia, chiar aici în Italia, a slujit și a predicat îngerește! A fost un preot inteligent și devotat misiunii sale, un coleg și un prieten adevărat! Astăzi ne-a întristat pe toți prin plecarea sa grabită în salașurile Tatălui Ceresc! Mi-am anunțat repede colegii, Parintele Profesor Moșoiu, titularul catedrei de dogmatică de la Facultatea din Sibiu, spunea; “îmi pare nespus de rău, nu-mi vine să cred”, iar pe Prea Cucernicul Părinte Ioan Nechita, de la Josenii Bargaului, l-am încredințat să vorbească în mod măestrit, așa cum numai dânsul o știe, în numele tuturor colegilor din promoția 1992, Facultatea Sibiu! Ce să zic, Parinte Petrican; ai fost mai tânăr printre noi, dar ai plecat printre cei dintâi! Bunul Dumnezeu să-ți facă parte de odihna cea veșnică, să-ți răsplătească jertfa și slujirea! Sfântul Ștefan cel Mare, al cărui bust, cu multe sacrificii ai reușit să-l lași moștenire la Vad, Bartolomeu Anania care te-a luat în delegația oficială la Mănăstirea Putna, cu ocazia Canonizării, toți credincioșii pe care i-ai slujit cu credință și cu dragoste, toți colegii și prietenii să-ți fie martori și mijlocitori la Prea Milostivul Judecător! Condoleanțe minunatei tale familii, preoteasa Mia, băiatului si tuturor celor dragi ai tăi de la Dobricel! De acum înainte, vei sluji Tatălui în ceruri, nu uita să mijlocești și să te rogi pentru noi cei rămași vremelnic pe pământ! Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace!”