Acasă EVENIMENT Premieră chirurgicală la Spitalului Județean de Urgență Bistrița

Premieră chirurgicală la Spitalului Județean de Urgență Bistrița

0


 

Ruptura de ligament încrucișat este una dintre cele mai frecvente leziuni ale genunchiului, dar situația în care se rup ambele ligamente, anterior și posterior se întâlnește mult mai rar.

 

Astăzi, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany,a anunţat pe pagina sa de socializare faptul că echipa operatorie a secției de Ortopedie-traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, condusă de dr. Bogdan Bumbu, a realizat prima reconstrucție artroscopică a ligamentului încrucișat anterior

 

“Investițiile în sănătate realizate de Guvernul României prin Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, au făcut posibilă o noua premieră medicală pentru județul nostru. Echipa operatorie a secției de Ortopedie-traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, condusă de dr. Bogdan Bumbu, a realizat prima reconstrucție artroscopică a ligamentului încrucișat anterior”, a scris Lazany.

Intervenția constă în înlocuirea ligamentului rupt cu o grefă de țesut și reconstrucția acestuia. Deși este o operație complexă, aceasta se efectuează prin acces minim invaziv, cu ajutorul unui artroscop, introdus prin câteva incizii de dimensiuni mici la nivelul genunchiului.

Metoda minim invazivă asigură o serie de avantaje pentru pacient:

risc operatoriu redus;

dureri mai mici după intervenție,

durata de spitalizare mică (2-3 zile);

recuperare rapidă (2-3 luni, față de minim 6 luni în cazul metodei clasice).

 

 

 

Exit mobile version