Acasă EVENIMENT Prefectul Stelian Dolha vrea evaluarea funcționarilor publici care lucrează direct cu cetățenii

Prefectul Stelian Dolha vrea evaluarea funcționarilor publici care lucrează direct cu cetățenii

0

Șeful Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha a anunțat astăzi că a pus la punct o metodă prin care funcționarii publici care lucrează direct cu cetățenii la ghișee să fie evaluați chiar de cei cu care intră în contact prin intermediul unui formular. E vorba de un proiect pilot și care ar putea fi implementat la nivel național.

Prefectul Stelian Dolha:  „Avem o variantă intermediară care a fost propusă celor din instituţiile deconcentrate. După şedinţa de Colegiu Prefectural, vom avea un chestionar simplificat pe care-l asigură Instituţia Prefectului, inclusiv urnele, prin care îi întrebăm pe cetăţeni dacă au fost mulţumiţi de serviciile pe care le-au găsit în instituţii. Pe baza acestuia măsurăm eficienţa instituţiei şi gradul de satisfacere a clientului faţă de instituţia respectivă”.

 

În ceea ce privește proiectul pilot, prefectul Stelian Dolha a explicat că acesta

prevede amplasarea unor tablete de la STS în faţa ghişeelor de la instituţiile deconcentrate, unde se va măsura, la fel, gradul de satisfacţie. Practic, bistriţenii vor apăsa pe un buton, fiecare culoare reprezentând un anumit grad de satisfacţie şi vor răspunde şi la câteva întrebări, modelul fiind preluat din hipermarketuri sau din alte ţări.

 

Prefectul Stelian Dolha: „Vorbim cu cei de la STS care ne vor pune la dispoziţie 10-20 de tablete. Mai avem nevoie de un soft pentru ca această centralizare să se facă online. Mi-aş dori să o am la Instituţia Prefectului pentru a vedea ce se întâmplă în instituţii. Soft-ul se va face după alegeri, asta mi-au spus cei de la STS. Putem să evaluăm personalul din spatele ghişeului. Vom şti cum s-a comportat Maria, Ioana din spatele ghişeului”.

 

Tabletele vor ajunge la Direcția Finanțelor Publice, OCPI, DSVSA, AJOFM, Casa Judeţeană de Pensii.

 

 

 

 

Exit mobile version