Acasă Administratie Prefectul Stelian Dolha: O să cer președintelui ANOFM o evaluare a activității...

Prefectul Stelian Dolha: O să cer președintelui ANOFM o evaluare a activității conducerii Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă. Lucrurile nu funcționează cum trebuie la conducerea AJOFM BN

0

Anunțul conducerii RAAL în ceea ce privește concedierea a unui număr de 800 de angajați, consecință a lipsei de comenzi din partea partenerilor germane care își vor relua activitatea abia în luna spetembrie, pare să îl fi luat prin surprindere de prefectul Stelian Dolha.

Contactat telefonic, prefectul Dolha a răbufnit la adresa conducerii Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, acuzând-o de faptul că a omis să raporteze Instituției Prefectului faptul că, RAAL va face disponibilizări, mai ales că, această societate comercială extrem de important la nivelul economiei județului Bistrița-Năsăud, a notificat AJOFM de concedierea celor 800 de angajați.

” Nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo, cert , cei din conducere nu și-au făcut treaba. Cred că avem o problem și, care trebuie rezolvată urgent. Trebuie să aflu de ce notificarea celor de la RAAL legată de concedierea colectivă a fost băgată la sertar, documentul trebuind să ajungă pe masa mea de lucru. Disponibilizările acestea  se fac pentru că e un context European, nu e ceva intern ce să țină de noi, doar că noi,  trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a preveni sau a ajuta. Dar ca să putem face asta, trebuie să știm mai repede. Deci lucrurile nu funcționează cum trebuie la conducerea AJOFM BN, și nu vor rămâne așa. Pentru bâlbâiala asta, vor fi trase la răspundere. Că directoarea, că adjuncta, sau amândouă, dar lucrurile nu vor rămâne așa” , ne-a spus Stelian Dolha.

Reamintim că:

Situația destul de gravă în care se află RAAL-ul  este cauzată de lipsa comenzilor din partea partenerilor străini, acolo unde este concentrată producția în cea mai mare parte. Astfel, conform directorului tehnic al RAAL SA, Mircea David, RAAL are în vedere renunțarea la aproximativ 800 dintre angajați pe care, dacă măsurile guvernamentale legate de șomajul tehnic, implementate în starea de urgență, s-ar fi menținut, ar fi fost o variantă prin care toți acești angajați să spere la păstrarea locului de muncă.

„Ar fi utilă păstrarea reglementarilor legate de șomajul tehnic pentru încă 3 luni. În caz contrar, până la revenirea comenzilor la nivelul anterior crizei sanitare, firma RAAL SA va fi nevoită să concedieze o parte din personal. Firmele mari și foarte mari nu beneficiază de subvenții pentru dotări, ci doar pentru angajarea de salariați noi, ceea ce nu contribuie la creșterea competitivității acestora”, a declarat Mircea David în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Prefectura Bistrița și la care au participat mai mulți manageri ai unor mari companii bistrițene, citat de bistritabusiness.ro.

Desprinsă în 1991 din brațele marelui IUT, RAAL Bistrița a devenit unul dintre marii producători europeni de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură, cu filiale în Italia, Olanda, Germania și SUA.

Potrivit ultimelor informații publicate de Ministerul de Finanțe, în 2019 compania RAAL avea 2.428 angajați, rula o cifră de afaceri de 329 mil. lei și obținea profit de 4.8 mil. lei.

Exit mobile version