Acasă Administratie Prefectul Stelian Dolha anunță o evaluare a tuturor șefilor de servicii deconcentrate....

Prefectul Stelian Dolha anunță o evaluare a tuturor șefilor de servicii deconcentrate.  Bistrița-Năsăud ar putea fi județ -pilot în acțiunea guvermului de reformare a instituțiilor din subordinea prefectului

0

Prefectul Stelian Dolha a anunțat  aseară că a propus unor miniștri din Guvernul Câțu o acțiune ”masivă” de evaluare a șefilor din serviciile deconcentrate, motivul invocate fiind acela că unii dintre ei s-au cam plafonat: ”Eu mi-aș dori să facem o evaluare a tuturor șefilor de instituții, dar inițiativa trebuie să plece de la ministere, de la miniștri. Trebuie să facem asta, trebuie să fim evaluați fiecare dintre noi. Țara asta are nevoie de o reformă de cadre și nu avem voie să nu o facem. Cu funcționarul public care astăzi e mai mult decât blindat într-o instituție trebuie să se întâmple ceva, nu să se facă doar evaluare aceea cu calificative bine și foarte bine. El știe foarte bine că dacă îl dai afară te dă în judecată, câștigă, stă acasă și îi plătești salariul, Aproape că te îndeamnă să faci asta. Nu aceasta e soluția. Trebuie să vină de sus în jos, iar guvernul actual e dator să o facă”.

În acest context, Stelian Dolha a vorbit și de următoarea ședință de Colegiu Prefectural, ședință în care  abia așteptă să-i întrebe pe șefii de deconcentrate care e viziunea lor pentru 2021 ca să dezvolte instituția, fără să mai citească lucruri scrise de cineva sau să îi spună numărul de amenzi dat.

STELIAN DOLHA:  ”O să le cer să spună ei cum văd ei lucrurile ca manageri. Dacă nu au spirit de manager, chiar ar trebui să plece indiferent cum îi cheamă. Unii îl au, dar marea majoritate nu îl au pentru că s-au plafonat. O viață întreagă au trăit la stat. Nu mă transform în apărător al mediului privat, dar cele două domenii încă nu se compară în România. Când le vom putea aduce pe același palier și o să spunem că sunt egale, vom avea România dezvoltată despre care tot vorbim, când statul învață ceva de la privat”, a concluzionat prefectul de Bistrița-Năsăud.

Exit mobile version