Acasă EVENIMENT PREFECTUL OVIDIU FRENȚ, ONOR LA GENERAL

PREFECTUL OVIDIU FRENȚ, ONOR LA GENERAL

0


Prefectul județului Bistrița-Năsăud, împreună cu lt.col Cristian-Gheorghe Blaiu, l-au vizitat pe Generalul de Brigadă (rtg.) Ioan Birișiu, veteran de război, decorat cu medalii, pentru recunoaşterea meritelor şi pentru participarea la cel de-al Doilea Război Mondial și pentru o activitate profesională deosebită. Potrivit prefectului Frenț, Instituția Prefectului s-a alăturat Centrului Militar Județean Bistrița-Năsăud în acțiunea de recunoaștere a meritelor veteranilor de război „VeteraniProPatria”.

Întrebat care este mesajul pe care îl adresează generației de azi, în Anul Centenarului, generalul Ioan Birișiu a spus următoarele: ”Îmi doresc din inimă ca această sărbătoare să fie într-o armonie deplină, pentru că toți simțim românește, dar părerile noastre contradictorii sunt mai puternice decât sentimentele, astfel că trebuie să acordăm însemnătate deosebită zilei de 1 decembrie. Sunt nenumărați cei care au participat cu ideea și simțământul lor de eliberare a românilor. Pentru aceștia am doar cuvinte de laudă și le mulțumesc din suflet că au acționat așa cum le-a dictat conștiința. Să nu-l uităm nici pe poetul Andrei Mureșanu care a scris „Răsunetul” care, actualizat, a devenit imnul nostru național. Când dau drumul la radio, la ora 5 și ascult imul național, simt un fior. Asta trebuie insuflat tinerei generații: patriotismul, iubirea de țară, de neam și de religie.
La mulți ani, România! La mulți ani, românilor și chiar dacă unii caută învrăjbirea poporului, vă rog să o iubiți. Eu îmi iubesc patria de 93 de ani, așa cum am iubit-o mereu.”, a spus generalul Birișiu.

În acest context, prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, i-a acordat o diplomă de onoare Generalului Ioan Birișiu, ca semn de înaltă cinstire și recunoștință, pentru profesionalismul și devotamentul de care a dat dovadă pe durata întregii activități și i-a mulțumit pentru lecția de viață și de patriotism oferită și l-a rugat să pună toate acestea pe hârtie, într-o carte, deoarece noua generație are nevoie să se inspire din faptele unor astfel de oameni.

”Patriotismul nu se învață, el se vede, mai ales pe chipul veteranilor de război, când vorbesc despre faptele pline de curaj pe care le-au făcut pentru țară și se aude în rostirea cu emoție a cuvântului România”, a conchis prefectul Ovidiu Frenț.

Exit mobile version