Acasă EVENIMENT Prefectul Ovidiu Frenţ a schiat pe pârtia de pe dealul Cocoşului. El...

Prefectul Ovidiu Frenţ a schiat pe pârtia de pe dealul Cocoşului. El sare în apărarea investiţiei făcute de primarul Ovidiu Creţu

0

El povesteşte despre acest lucru într-o postare pe pagina sa de socializare, exemplul său fiind urmat de foarte mulţi alţi bistriţeni care au ales să se distreze pe această pârtie mult contestată.

Ovidiu Frenţ: „ Ceea ce în urmă cu puțini ani părea de domeniul SF, acum face parte din realitatea noastră: Pârtia Cocoș din Bistrița!
Dacă datele climaterice ale ultimilor ani se vor menține ( nemaivorbind de mini-era glaciară anunțată de către cercetători) și cu unele ajustări ale actualului proiect ( toate pârtiile din lume ajung la parametri maximi după câțiva ani de funcționare și corecții), vom schia aici la noi acasă mai multe zile pe sezon decât în alte locuri din țară sau străinătate.
Vor fi în continuare cârcotași și contestatari, dar eu am văzut în weekend sute de bistrițeni care s-au bucurat de schi, de soare și de aer curat într-o zonă care poate deveni prin activități de sport și divertisment derulate atât iarna cât și vara cu adevărat un Wonderland!”, scrie prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud.

Reamintim faptul că edilul Bistriţei, Ovidiu Creţu a anunţat în urmă cu câteva zile faptul că duminică, 11 februarie, pîrtia de pe dealul Cocoş se redeschide, fapt care s-a şi întâmplat, de zăpadă „profitând” foarte mulţi bistriţeni. De altfel, pe pîrtie a fost prezent şi Ovidiu Creţu, el schiind alături de fiica lui. Nu a lipsit nici viceprimarul Cristian Niculae.

La momentul inaugural primarul a spus că costurile acestei investiţii se ridică la patru milioane euro, însă există şanse ca sumele să fie recuperate din fonduri europene. „Există şansa asta pentru că sunt circa 800 milioane euro pe care Uniunea Europeană îi retrage dacă nu sunt consumaţi în anul 2018. Se pregăteşte o Axă specială, care sperăm noi că va lansată în martie, în care obiectivele de investiţii care nu sunt finalizate, deci nu au recepţia finală cum e cazul şi la noi, pot să fie finanţate. Avem şanse, ne vom lupta, asta nu înseamnă că am rezolvat problema”, a declarat Ovidiu Creţu.
În context, primarul a anunţat că în 2018 vor debuta şi investiţiile la Aqua Park, cu fonduri de la bugetul local, estimate la aproximativ 5 milioane de euro, asta pentru că un astfel de tip de investiţie nu mai este finanţabil prin Programul Operaţional Regional.
Pârtia Cocoş are o lungime de 1300 m, transportul pe cablu este asigurat de un telescaun cu patru locuri, iar capacitatea este de 1300 persoane/oră.
La baza pârtiei sunt spaţii destinate alimentaţiei publice şi centre de închiriere a echipamentelor sportive. Pentru o oră, tarifele de închiriere a echipamentelor variază între 30-40 lei. Pentru un monitor de schi, trebuie achitată suma de 80 lei/oră, timp în care se lucrează doar cu o persoană şi 70 lei/oră pentru grupuri.

 

 

 

 

Exit mobile version