Acasă Administratie PREFECTUL IOAN ŢINTEAN: Nu există încă nicio solicitare din partea Guvernului pentru...

PREFECTUL IOAN ŢINTEAN: Nu există încă nicio solicitare din partea Guvernului pentru a găzdui refugiaţi

0

Nu există încă nicio solicitare din partea Guvernului pentru a găzdui refugiaţi. Declaraţia aparţine prefectului Ioan Ţintean, cel care a convocat vineri o primă discuţie informală cu şefii instituţiilor de forţă din judeţul Bistriţa-Năsăud. La ora actuală, România poate caza viitorii refugiaţi sirieni în centrele de la Rădăuţi în judeţul Suceava, fie la Someşeni în judeţul Cluj.

Instituţia Prefectului a fost  gazda unei întâlniri informale cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Jandarmilor, pompierilor , ai Consiliului Judeţean, dar şi cu şeful Biroului Emigrări pentru o prima discuţie în ceea ce priveşte preparativele pe care toate judeţele din ţară trebuie să le facă pentru primirea celor 6.300 de refugiaţi, aşa zisa cotă primită din partea UE. Întâlnirea a fost convocată de prefectul Ioan Ţintean.
Reamintim faptul că preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile UE: „Am luat act cu oarece nemulțumire de acest proiect prezentat în Parlamentul European.
Nu considerăm că este o soluție și nu considerăm că este oportun să vorbim despre cote obligatorii calculate într-un mod foarte birocratic, contabilicește, fără a consulta statele membre”, a spus Klaus Iohannis.

Exit mobile version