Acasă Politica Politica Locala Prefectul Ioan Ţintean îşi anunţă reîntoarcerea în politică: „ Să stea liniştiţi...

Prefectul Ioan Ţintean îşi anunţă reîntoarcerea în politică: „ Să stea liniştiţi cei din PNL, nu mă duc acolo”

0

Fostul preşedinte al PNL de rit vechi şi deputat liberal, co-fondator al PNL Bistriţa-Năsăud, actualul prefect Ioan Ţintean şi-a anunţat intenţia oficială de-a candida pentru un mandat de consilier judeţean în perioada 2016-2020.
El a spus pentru propolitica.ro că se va înscrie în ALDE şi va candida pe listele acestei alianţe, fiind cel care deschide lista la consiliul judeţean.
„ Vreau să mă întorc în politică, să ajung, din nou, în Consiliul Judeţean, vreau să mai ajut oameni, să le reprezint interesele. Am mai fost consilier judeţean, ştiu ce şi cum am de făcut în această muncă”, a precizat Ţintean.
Potrivit celor spuse de actualul prefect, obiectivul ALDE pentru alegerile locale este ocuparea a trei locuri în consiliul judeţean, de păstrarea poziţiilor în consiliul municipal sau „ceva mai mult” şi victorii fără echivoc în cele 12 primării unde există primari ALDE, dar şi în alte comune din Bistriţa-Năsăud.
„Mai aşteptăm răspunsurile ferme ale unor primari din judeţ, dar sunt sigur că ALDE va fi a doua forţă politică din BN după alegerile locale, mai ales că Dorel Oltean la Năsăud are mari şanse să ajungă la primărie”, a conchis Ţintean.

Ioan Ţintean: Nu mă întorc în PNL

Deşi este unul din cei mai vechi liberali din Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean spune că el este „taliban” şi că nu are nici cea mai mică intenţie sau dorinţă de-a se întoarce în PNL-ul de rit nou: „ Nu există liberal-popular, liberalii nu sunt populari, PNL este un partid de elite, aşa că e bine că îl avem pe Călin Popescu Tăriceanu şi că avem ALDE”.

ALDE + PNL= LOVE ?

Ioan Ţintean pare să nu îşi fi pierdut reflexele de politician. Întrebat dacă crede într-o reducere a animozităţilor dintre ALDE şi PNL , Ţintean a menţionat următoarele: “ Nu doar că se vor reduce animozităţile, dar am observant că Alina Gorghiu şi-a modificat comportamentul faţă de << naşul >> Tăriceanu dar şi tonul declaraţiilor . Eu cred că lucrurile vor merge şi mai departe, dar despre toate astea vom putea discuta după iunie 2016.Să nu uităm că Tăriceanu este NAŞUL SPIRITUAL a lui Gorghiu, Dianei Tuşa sau a Cristinei Pocora. Despre ce vorbim aici? Animozităţi, tensiuni, probleme de comunicare sunt între oameni, între unii lideri politici, nu între cele două partide liberale”, a explicat Ioan Ţintean.

Exit mobile version