Acasă Administratie Prefectul Dolha și cei doi subprefecți la prima ieșire comună în teren:...

Prefectul Dolha și cei doi subprefecți la prima ieșire comună în teren: la blocul de locuințe din RODNA puternic afectat de un incendiu

0
În urma incendiului din noaptea de sâmbătă 6 martie din comuna Rodna, un bloc de locuințe a fost puternic afectat, mai mulți locatari de la etajele superioare fiind în situația de a nu se mai putea întoarce în casele lor din cauza distrugerilor.
Prefectul Stelian Dolha a evaluat astăzi, 8 martie, situația de la fața locului împreună cu subprefecții Atilla Decsei si Lorand Toth și a discutat cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Rodnă măsurile în sprijinul persoanelor cu locuințele puternic afectate.
Este vorba de 13 garsoniere pentru care CLSU Rodna a hotărât alocarea sumelor necesare reconstruirii acoperișului. De asemenea, va fi deschis și un cont bancar pentru colectarea de donații ce vor contribui la refacerea spațiilor de locuit afectate.
CONTEXT:

Un incendiu de proporții a cuprins sâmbătă dimineață în jurul orei 4.00 acoperișul unui imobil din zona de blocuri a orașului Rodna. Flăcările s-au manifestat cu violență, generalizat, pe o suprafață de aproximativ 400 mp la nivelul acoperișului blocului. La timpul potrivit, 180 de persoane au fost evacuate de către pompierii militari și voluntari ori s-au autoevacuat din cele doua case ale scărilor din imobilul cuprins de flăcări. Un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani ani a suferit un atac de panica, a primit asistenta de la echipajul de paramedici, dar nu s-a impus transprotul acestuia la spital.

În urma incendiului, au ars materialele combustibile depozitate in podul blocului și acoperișul acestuia, care realizat din mai multe tipuri materiale, tabla, astereala lemn etc.  De asemenea, au fost afectate de fum și smoala topita de pe planșeul de beton 13 garsoniere de la etajele superioare, șapte dintr-o casa a scărilor, respectiv șase din cealaltă. Flăcările au fost lichidate în aproximativ două ore, ulterior au fost îndepărtate  elementele de construcție care prezentau riscul prăbușirii.

Incendiul s-a manisfestat pe o suprafață de aproximativ 800 mp (2*400 mp aferenți unei case a scărilor)

Pentru evacuarea persoanelor, stingerea incendiului, protejarea locuințelor din imobil dar și a vecinatatilor au intervenit 16 subofițeri și doi ofițeri cu trei autospeciale de stingere, o autospeciala de interventie la înălțime, o ambulanță SMURD și o autospecială de prima intervenție și comandă, precum și pompierii voluntari cu mijloace tehnice de la SVSU Rodna, Șanț și Maieru. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Comitetul Local pentru Situații de Urgenta Rodna a amenajat și pus la dispoziție persoanelor evacuate un spațiu de cazare temporară in sala de sport a localității.

Exit mobile version