Pompierii militari au stins aproape 150 incendii și au acționat la peste 2.700 cazuri SMURD. Află când s-a întâmplat aceasta?

Must Read

Comuna Târlișua a rămas fără o finanțare de 10 milioane de euro

Veste proastă pentru comunitatea din Târlișua. Guvernul a tăiat o finanțare de 10 milioane de euro, bani cu care...

BISTRIȚA-NĂSĂUD: Din 255 de teste doar 17 sunt pozitive. Peste 5.000 de bistrițeni s-au vaccinat până la această oră

Scădem sub 20  de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2,  17 mai precis, ele fiind raportate pentru...

VIDEO- Doris Rai: “La trendul care era, și să fii fost femeia de serviciu de la PNL, tot câștiga alegerile”

Doris Rai a făcut o serie de declarații interesante miercuri seara, în cadrul emisiunii INFO POLITIC, la InfoBistrița.ro. Doris...

În minivacanța de 1 Mai, pompierii militari au stins aproape 150 incendii și au acționat la peste 2.700 cazuri SMURD.

În acest sfârșit de săptămână, peste 5.000 de pompieri au fost la datorie, pregătiți să intervină în sprijinul persoanelor aflate în dificultate.

În perioada 29 aprilie – 01 mai, la nivel național au fost derulate 3.221 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 149 misiuni de stingere a incendiilor, 2.791 cazuri SMURD (2.779 pentru acordarea primului ajutor calificat și 12 misiuni de descarcerare), precum și la 281 acțiuni pentru protecția comunităților.

De asemenea, în cele trei zile, 2.807 persoane au fost asistate de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 52 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.

Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență se menține constant față de perioada similară a anului trecut, fiind înregistrată o ușoară creștere de 1,1%.

În acest sfârșit de săptămână prelungit, pompierii și paramedicii care încadrează autospecialele SMURD au fost solicitați să intervină la 105 accidente pe căile de transport. Misiunile salvatorilor au fost de extragere a persoanelor rămase încarcerate în interiorul mașinilor, acordarea asistenței medicale de urgență și transportul acestora la unitățile spitalicești.

O intervenție dificilă a avut loc în stațiunea Sinaia din județul Prahova, unde peste 50 pompieri au acționat timp de patru ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mansarda unui hotel. Misiunea salvatorilor a fost dificilă din cauza poziționării clădirii în pantă, a temperaturilor ridicate și degajărilor mari de fum și alte gaze fierbinți. Din fericire, cele aproximativ 50 de persoane care se aflau în hotel au fost imediat evacuate, iar pe timpul intervenției nu au fost înregistrate victime.

De asemenea, în perioada acestei minivacanțe, Caravana SMURD „Fii pregătit!” s-a aflat pe litoral, în zona de desfășurare a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice DAPYX Medgidia 2017. Pe durata celor trei zile, peste 400 de persoane au fost instruite cum să prevină situațiile de urgență și să acorde primul ajutor. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost copii, care, cu această ocazie,  au aflat modul de comportare în cazul în care se confruntă cu o situație de urgență.

Totodată, pentru perioada vizată, IGSU a dispus măsuri suplimentare pentru dislocarea de forțe și mijloace, care să asigure funcționarea celor 12 puncte de lucru înființate temporar atât în drumul spre litoral, cât și în alte zone turistice cu aflux mare de persoane.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Comuna Târlișua a rămas fără o finanțare de 10 milioane de euro

Veste proastă pentru comunitatea din Târlișua. Guvernul a tăiat o finanțare de 10 milioane de euro, bani cu care...

BISTRIȚA-NĂSĂUD: Din 255 de teste doar 17 sunt pozitive. Peste 5.000 de bistrițeni s-au vaccinat până la această oră

Scădem sub 20  de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2,  17 mai precis, ele fiind raportate pentru ziua de astăzi, 28 ianuarie,...

VIDEO- Doris Rai: “La trendul care era, și să fii fost femeia de serviciu de la PNL, tot câștiga alegerile”

Doris Rai a făcut o serie de declarații interesante miercuri seara, în cadrul emisiunii INFO POLITIC, la InfoBistrița.ro. Doris Rai a spus că Ioan...

Focare noi de pestă porcină în NUȘENI

Informația este confirmată chiar de primarul Ioan Mureșan : ”Azi vin cu vesti triste pentru fermierii din comuna noastră. După cum probabil ați aflat,...

Handbal feminin: Gloria 2018 pierde în repriza a II-a partida cu CSM București 28-23

Etapa a 8-a a Ligii Florilor a dus echipa antrenată de Horațiu Pașca la București, acolo unde a întâlnit CSM-ul lui Adrian Vasile. Partida a...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -