Acasă Politica PNL trebuie să își respecte promisiunea punând pe ordinea de zi a...

PNL trebuie să își respecte promisiunea punând pe ordinea de zi a Camerei proiectul USR pentru creșterea numărului de parlamentari pentru Diasporă

0

USR solicită creșterea numărului de parlamentari pentru Diaporă. O spune și deputatul Cristina Iurișniți: ”Diaspora a fost din nou la înălțime prin cele aproximativ 1 milion de voturi, alături de românii din țară, prin lecția de democrație și de civism din 24 noiembrie 2019 care ne va influența viitorul nostru și al copiilor noștri pentru următorii 5 ani. USR a depus de mai bine de un an si jumatate, PLX620/2018, un proiect de modificare a legii electorale pentru ca românii din afara granițelor să fie mai bine reprezentați. În momentul de față sunt 2 senatori și 4 deputați în Parlament. USR in momentul de față are 2 parlamentari de Diaspora. Proiectul USR propune 10 deputați și 6 senatori pentru cei aproape 4 milioane de români ai Diasporei. Aflat acum la Camera acest proiect poate fi votat și saptamana viitoare dacă există voință politică! USR a demarat campania #stopcozilavot imediat după europarlamentare, Alianta USR Plus asigurând cel mai mare număr de oameni în birourile secțiilor de votare, aproximativ 1300.

 

Am cerut PNL în acordul pe care l-am semnat, pe lângă Primari în 2 tururi, Fără penali în funcții publice și asigurarea unui numar adecvat de parlamentari pentru Diaspora. PNL trebuie să își respecte promisiunea punând oe ordinea de zi a Camerei proiectul USR cât mai rapid”

 

Exit mobile version