Acasă Politica PNL JOACĂ LA DOUĂ CAPETE

PNL JOACĂ LA DOUĂ CAPETE

0

Majoritatea parlamentară dorită de președintele Klaus Iohannis și cei din PNL se naște mai greu decât s-a crezut inițial. În ciuda unor parlamentari care s-au lăsat seduși de Mircea Geoană, PSD se ține tare și încă menține un avans confortabil.

Surse din PNL ne-au declarat că în perioada imediat următoare se va da asaltul la UNPR, pentru că oamenii lui Gabriel Oprea sunt singurii cu adevărat capabili să răstoarne majoritatea din Parlament.

”Deocamdată se merge pe două variante: fie negociem direct cu parlamentarii UNPR și, dacă vedem disponibilitate în rândul acestora, nu mai mergem și la Gabi Oprea, fie negociem direct cu Oprea și facem compromisul”, ne-au declarat surse din PNL.

Surse din PNL ne-au explicat că în acest moment Gabriel Oprea așteaptă ”ordinul de sus” pentru a putea trece în barca noii puteri, altfel nu va trăda PSD.

Nici cei din UNPR nu sunt chiar lipsiți de interes pentru a trece de partea PNL. La ultimele ședințe, cei din UNPR i-au solicitat lui Gabriel Oprea să vină cu un anunț public din care să se înțeleagă că Progresiștii ar fi măcar disponibili la negociere. ”Trebuie măcar să lătrăm, să arătăm pisica PSD-ului, că nu putem sta așa”, ne-au declarat surse din UNPR.

P.S. Dacă PNL ajunge la un rezultat final în negocierile cu UNPR, asta nu înseamnă că Mircea Geoană va rămâne pe dinafară, ci doar că va juca un rol mai mic.

Exit mobile version