Acasă Politica PNL Bistriţa-Năsăud îşi doreşte alegeri anticipate

PNL Bistriţa-Năsăud îşi doreşte alegeri anticipate

0

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc a anunţat astăzi că membrii Biroului Politic Judeţean se vor  întâlni astăzi pentru a decide care este poziţia organizaţiei judeţene faţă de criza politică şi a negocierilor iniţiate de preşedintele Iohannis pentru desemnarea unui nou premier. În opinia lui Turc, PNL nu ar trebui să accepte intrarea la guvernare într-un guvern de uniune naţională, ci să militeze pentru declanşarea procesului de alegeri anticipate.

El a mai precizat că liderii de la Bucureşti, a solicitat  liberalilor printr-o adresa să convoace ședințe ale birourilor politice județene în care să stabilească, în ședințele Birourilor Permanente Județene atitudinea pe care PNL o va avea în raport cu negocierile pe care președintele Klaus Iohannis le va face cu partidele în vederea stabilirii unui nou guvern. De asemenea, susţine Ioan Turc, se va mai decide şi cadrul official în care se poate negocia cu UDMR, PMP si USR.
Ioan Turc a subliniat ca in opinia sa “singura formulă corectă, responsabilă pentru organizarea unei guvernări eficiente este declanșarea alegerilor anticipate. Nu prin negocieri parlamentare cred eu că un partid mare, așa cum este PNL, trebuie să ajungă la guvernare în acest moment, în acest context, ci prin alegeri anticipate”.

În ceea ce priveşte situaţia din PSD, Turc spune că el ar recomanda liderilor locali să-I facă opoziţie lui Liviu Dragnea, cel care, susţine  actualul preşedinte al PNL, ar duce partidul în derivă. „Criza politică ne afectează pe toți. PSD a reușit să provoace o criză politică situându-se în conflict cu propriul Guvern, a negociat cu UDMR de-o manieră absolut iresponsabilă. Toate acestea califică PSD ca un partid antinațional și antieuropean”, a conchis  Ioan Turc.
 

 

 

Exit mobile version