Previzibilă această cădere a Guvernului Orban. Predictibilă, asta pentru că, un parlament dominat de stânga mai roșie ca niciodată, asta a vurt să facă: să pună capăt reformelor începute de un Guvern de dreapta și care a început să îi enerveze pe baronii PSD, dar și pe alți șmecheri, care au început a-și teme funcțiile și puterea.
Guvernul a căzut și pentru că, marii lideri ai PSD, cât mai ales UDMR, au început a tremura pentru primarii care ar fi urmat să fie aleși în două tururi de scrutiny, dar, cu siguranță, marea lovitură ar fi venit în momentul desemnării președinților de consilii județene din rândurile consilierilor județeni, ceea ce la Bistrița-Năsăud ar fi avut un efect de anihilare a președintelui Radu Moldovan și, care a spus în repetate rânduri, că este favorizat de alegerea nominală.
Din păcate pentru guvernarea liberală, jocurile politice din Parlamentul României, au avut drept consecință formarea unei noi majorități în Parlament: PSD, Pro România, ALDE, UDMR, Forța Națională, ceea ce nu este tocmai bine pentru PNL.
PSD are nevoie de această criză politică pentru a reveni la guvernare? Întrebarea e retorică, pentru că, cel mai probabil, vom avea un guvern de uniune națională care să organizeze alegerile locale și parlamentare. E un fel de relansare a jocului politic, semn că PNL a mutat slab și fără vlagă. Cred că, trebuia să ne concentrăm mai bine, poate că trebuia să înțelegem mai bine semnalele de la talpa țării. Cred eu, și o susțin: trebuia să exlicăm mai bine omului de rând ceea ce vrem să facem, cu tact și răbdare, pentru că România are nevoie de reforme, dar, hai mai întîi să spunem poporului ce vrem să facem. Dacă vom avea anticipate, hai să spunem oamenilor sincer, fără patimă, că fără reforme în toate domeniile și sectoarele, România nu are nicio șansă să se modernizeze.
PNL este fața unei dileme: reforme până la capăt sau acceptarea unei soluții de compromise pînă la alegeri. Eu zic să lăsăm românii să decidă…