Acasă Politica PMP REVENDICĂ MOŞTENIREA PDL BN

PMP REVENDICĂ MOŞTENIREA PDL BN

0

„Unicul căpitan” al Partidului Democrat şi, mai apoi al  Partidului Democrat Liberal, deputatul Ioan Oltean, ar avea toate motivele să fie nemulţumit de ultima mişcare de pe scena politică – înregistrarea la OSIM a siglei şi denumirii de PDL de către Mişcarea Populară. Mişcarea de învăluire a lui Traian Băsescu via Eugen Tomac vine la exact un an distanţă rămas până la declanşarea alegerilor locale, transformarea PMP în PDL putând avea efecte încă nepredictibile pentru liberali şi, nu numai.

Mai mult, problema pentru linia tradiţională a fostului Partid Democrat, nu este doar dispariţia siglei şi denumirii, ci faptul că liderii PMP revenidică, bazându-se pe Traian Băsescu, moştenirea PDL, un astfel de exemplu fiind tânărul preşedinte al PMP BN, Ionuţ Simionca.

Potrivit unei declaraţii de presă, PMP BN îşi doreşte să continue  „tradiţia democrat-liberală la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud şi în întreaga Românie. Înregistrarea la OSIM a siglei şi denumirii Partidului Democrat Liberal a fost un demers legal şi dorit de toţi cei care cred cu adevărat în dreapta, un semn de respect pentru ceea ce au însemnat PDL şi Traian Băsescu în politica românească din ultimii 15 ani. Nu trebuie uitat faptul că Partidul Democrat Liberal a fost condus de un spirit generat de fostul preşedinte Traian Băsescu, cel care a dus partidul de la 6 la 30 la sută. Credem că acel spirit pe care l-a generat preşedintele Traian Băsescu reprezintă o valoare pentru foarte mulţi dintre români. Motiv pentru care o parte din colegii noştri au solicitat să înregistreze atât sigla, cât şi denumirea partidului, în semn de respect pentru ceea ce reprezintă acest proiect politic important care a trecut România prin criză şi alături de preşedintele Traian Băsescu a reuşit performanţe electorale remarcabile”. Simionca a mai precizat că ”toată această moştenire a preşedintelui Traian Băsescu se regăseşte astăzi în curtea Partidului Mişcarea Populară şi nu la USL, pentru că PNL este partidul care l-a suspendat de două ori pe preşedintele Traian Băsescu şi este partidul care, alături de PSD, a promovat proiecte politice care au pus într-o lumină proastă România în ultimii 10 ani. Şi aici mă refer la referendumul din 2012. Nici la această oră PNL nu a ieşit cu un punct de vedere foarte clar să-şi definească poziţia cu privire la ceea ce s-a întâmplat în 2012”.

Exit mobile version