PMP a depus 360.000 de semnături pentru candidatura lui Theodor Paleologu la Preşedinţia României

Must Read

Disputa dintre ortodocși și reformați pe tema cimitirului municipal mediată de prefectul Stelian Dolha

 Prefectul Stelian Dolha, alături de subprefecții Decsei Atilla și Toth Lorand, a mediat o întâlnire între reprezentații Parohiei Reformate...

Cu o echipă de voluntari inimoşi care au bătut ţara la pas, PMP a reuşit să strângă într-un timp scurt peste 360.000 de semnături pentru candidatura lui Theodor Paleologu.

 • Pe de o parte, asta se datorează faptului că avem un candidat foarte bun, pe care oamenii îl susţin. În timpul procesului de strângere de semnături, comunicarea cu românii a fost foarte bună.
 • Pe de altă parte, PMP este un partid foarte motivat să ofere viitorul Preşedinte al României. PMP vrea să fie primul partid cu doi şefi de stat.
 • Theodor Paleologu reprezintă cea mai bună opţiunea a votanţilor de centru-dreapta în perspectiva prezidenţialelor de anul acesta. Este linia de mijloc între „Preşedintele – spectator Klaus Iohannis” şi gafeurul Dan Barna.
 • Theodor Paleologu este cea mai bună opţiune pentru cei care îşi doresc o Românie în care să predomine meritocraţia. A venit timpul ca această ţară să fie condusă de cei care au învăţat carte.
  • Fără falsă lipsă de modestie, Theodor Paleologu ştie mai multă carte decât toţi ceilalţi candidaţi la un loc. Lăsaţi fără echipele lor de consilieri, se vor bâlbâi precum elevii din fundul clasei care se milogeau de profesori să nu fie lăsaţi corigenţi.
 • Theodor Paleologu are patru mari avantaje competitive în această cursă:
  • Este credibil atunci când propune modelul Preşedintelui Învăţător, având în vedere că atât discursul său public, cât mai ales preocupările profesionale recente s-au concentrat pe zona pedagogiei politice, culturale, morale.
  • Este genul de personaj care transcende liniile de demarcaţie ale unui partid politic încorsetat de limitări ideologice. Theodor Paleologu nu este un „soldat credincios partidului”, ci un actor public capabil să fie un Preşedinte – mediator, ceea ce României i-a lipsit după 1990.
  • Este un om autentic, cu un umor deopotrivă rafinat şi tăios. Asta în timp ce absolut toţi ceilalţi candidaţi de până acum sunt fie construiţi în laborator, fie îşi citesc discursurile de pe foi precum crainicii televiziunii publice de dinainte de 1989.
  • Este un diplomat veritabil – atât ca formaţie profesională, cât şi din perspectiva evoluţiei proprii într-un mediu internaţional cosmopolit.
 • Candidatura lui Theodor Paleologu este un moment de tranziţie pentru PMP către epoca post-Băsescu. Valorile şi principiile asumate sunt distilate, dar, în esenţă, rămân acelaşi. Se schimbă însă garda celor care sunt în poziţia de a schimba România.
  • Victoria lui Theodor Paleologu la aceste prezidenţiale ar pune capăt şi epocii de tranziţie post-comunistă din România. Trăind atâta vreme în Franţa, în mod evident, Paleologu este unul dintre puţinii politicieni români nevirusaţi de comunism.
 • În turul II al prezidenţialelor, Theodor Paleologu are infinit mai multe şanse să câştige în faţa Preşedintelui Iohannis decât ar avea Dan Barna, ale cărui referenţiale culturale de tip pop – american sunt insuficiente pentru a acoperi hăul ideologic.
 • Indiferent cum se va sfârşi acest demers al său, candidatura lui Theodor Paleologu va fi un mare câştig pentru scena politică românească obişnuită cu o încrâncenare surdă, de multe ori doar de faţadă, cu idei sărace dar răcnite de grupurile de ultraşi politici.
  • Intenţia sa de a oferi un prinos etico – politic societăţii româneşti prin acest demers dialectic este onorabilă, reprezentând un sacrificiu important din partea unui om care, în acest moment, nu deţine nicio demnitate publică şi iese din zona sa de confort interior pentru a arăta o cale de urmat concetăţenilor.
 • Theodor Paleologu e un liberal adevărat care a reuşit în zona antreprenoriatului cultural pe cont propriu.
  • Nu are nici case din meditaţii, nici bani de la Bruxelles din mila lui Dragnea şi nu a primit nici contracte cu statul precum Dan Barna.
 • Uitându-te la discursul închegat şi erudit al lui Theodor Paleologu, nu poţi să nu te gândeşti ce fel de molimă mentală comunistoidă s-a abătut asupra PNL în epoca Gorghiu – Blaga de au exclus un astfel de liberal veritabil din rândurile partidului.
  • Prin susţinerea lui Theodor Paleologu, PMP se dovedeşte a fi un partid capabil să recunoască valorile veritabile şi infinit mai liberal când vine vorba de selecţia cadrelor şi democraţia internă decât cei care au pretenţia că duc stindardul dreptei politice româneşti în acest moment.

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Războiul Verzilor aproape de final. O decizie definitivă în dosarul Simoiu vs Călinescu va aduce schimbări masive și la Bistrița. Marius Bălan vrea consilier...

În iunie 2019, Partidul Verde făcea boom și se dividea ca un fel de amibă, și mic cum este el, a devenit și mai...

Disputa dintre ortodocși și reformați pe tema cimitirului municipal mediată de prefectul Stelian Dolha

 Prefectul Stelian Dolha, alături de subprefecții Decsei Atilla și Toth Lorand, a mediat o întâlnire între reprezentații Parohiei Reformate Bistrița, ai Parohiei Ortodoxe Române...

AJOFM controlat de prefectul Stelian Dolha. El a cerut redeschiderea instituției ”închisă ” de pandemie. Agenția este condusă de Otilia Râpan de mai bine...

Sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă a fost vizitat astăzi de prefectul Stelian Dolha, acesta sesizându-se în urma unor materiale apărute în...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -