Acasă Politica Politica Locala Pirotehnistii bistriteni pregătesc executarea unor distrugeri controlate pe râul REBRA

Pirotehnistii bistriteni pregătesc executarea unor distrugeri controlate pe râul REBRA

0


În urma precipitațiilor căzute în ultima perioadă în zona Rebra, râul cu același nume a început să se revarse pe terenurile din preajmă. Pe lângă ploile abundente, o altă cauză a ieșirii râului din matcă o constituie blocurile de gheață.

„Zăporul format pe cursul râului Rebra a fost monitorizat în acest sfârșit de săptămână de către specialiștii ISU BN, SGA BN si Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rebra. În această dimineață, echipajul pirotehnic din cadrul ISU Bistrița va interveni cu material exploziv pentru crearea unor canale de scurgere a apei. În urma precipitațiilor din ultimele ore, au fost inundate terenurile agricole și o gospodărie din apropierea cursului râului Rebra. Intervenția este în dinamică”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Suprafața agricola inundată este de aproximativ un hectar. Având în vedere faptul că formațiunile de gheață se întind pe o distanță de circa un kilometru, însă nu sunt compacte, în primă fază se intervine cu un utilaj greu pentru crearea unor canale de scurgere a apei, iar daca situația o va impune, se va acționa pirotehnic cu materiale explozive în mod controlat.

Exit mobile version