Acasă EVENIMENT Piaţa ruşilor” va fi închisă doar peste un an de zile. Primăria...

Piaţa ruşilor” va fi închisă doar peste un an de zile. Primăria Bistriţa caută soluţii pentru relocarea celor peste 100 de firme care activează în acel loc

0

Viceprimarul Bistriţei, Gelu Muthi a anunţat astăzi faptul că municipalitatea a ofertat comercianţii din aşa-numita „piaţă a ruşilor” pentru a se reloca în Piaţa Indepedenţei Nord şi în viitoarea piaţă en-gros, deşi, aceasta este încă departe de-a fi amenajată.

„Sper că piaţa en-gros să o avem gata anul viitor, poate în vară, poate toamna, dar trebuie să se ştie faptul că suntem în tratative să achiziţionăm o suprafaţă de teren, mai ales că am avut mai multe oferte. Una dintre ele era în zona staţiei de gaz, dar, am primit o alta cu o deschidere mult mai aproape de drumul de centură. Aşa cred că vom rezolva şi problema lor legată de locaţie şi de trafic”, a explicat Gelu Muthi.

100 de comercianţi: chirii între 21 şi 45 de lei

Potrivit celor spuse de viceprimarul Gelu Muthi,  în piața de pe Calea Moldovei,  există la ora actuală 100 de comercianți. Chiria pentru un singur metru pătrat închiriat variază între 21 de lei și 45 de lei. În privinţa contractelor pe care cei peste 100 de comercianţi le au încheiate cu primăria, viceprimarul Muthi a confirmat că acestea vor fi prelungite pentru încă un an, cel mult un an jumătate, timp în care să se pună la punct și relocarea comercianților.

În acest context, Gelu Muthi a precizat că respectivii comercianţi care îşi desfăşoara activitatea în piaţa „ruşilor” vor trebui să opteze între piaţa din Independenţei Nord şi viitoarea piaţă de en-gros: „ Vom termina foarte repede această viitoare piaţa de en-gros. Nu vă închipuiţi că vom face acolo construcţii faraonice. E vorba doar de utilităţi, iar eu vă pot garanta că vor avea mult mai multe decât au ei acum pe Calea Moldovei”.

 

Când va fi funcţionabilă piaţa en-gros?

 

Potrivit celor spuse de Gelu Muthi, municipalitatea are tot interesul de-a se mişca foarte repede: „ Trebuie să respectăm toate termenele legale, dar vă garantez că avem tot interesul să ne mişcăm foarte repede. Spun acest lucru, gândindu-mă la piaţa decebal şi la faptul că acolo suntem blocaţi, nu putem face nimic, fiind vorba de o investiţie foarte mare şi, care nu poate fi suportată în întregime de la bugetul local”, a mai precizat Muthi.

 

Cu toate acestea, o mare parte din comercianții de pe Calea Moldovei se declară nemulțumiți și de faptul că nimeni din cadrul Primăriei Bistrița nu ar fi discutat cu ei concret pe această temă. ”Noi tot vedem că apar în presă declarații, dar nimeni nu a venit să discute cu noi despre această posibilă mutare” a mai declarat un alt comerciant.

 

 

Exit mobile version