luni, iulie 13, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Peste 260 de jandarmi vor fi la datorie în minivacanța de Rusalii

  Must Read

  Primul pas spre Alianța Dreptei: PLUS Bistrița-Năsăud susține candidatura lui Ioan Turc la primăria Bistrița

  Președintele PLUS Bistrița-Năsăud, Lorant Sas a anunțat cu puțin timp în urmă că cei din PLUS vor...

  SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ RĂMÂNE ÎNGRIJORĂTOARE: În BN există 105 de persoane pozitive și 57 de decese. Trendul rămâne ascendent cu 6 cazuri noi în...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid...

              La acest sfârșit de săptămână credincioșii sărbătoresc Rusaliile. Având în vedere faptul că luni, 08 iunie, este a doua zi de Rusalii și este zi liberă, bistrițenii vor dori să își petreacă următoarea perioadă în aer liber. Cu toate acestea trebuie să țină cont de măsurile stabilite, având în vedere starea de alertă, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 dar și cele dispuse începând cu data de 1 iunie 2020.

              Peste 260 de jandarmi vor fi angrenați în misiuni specifice de asigurare a unui climat de ordine și siguranță publică, în zonele din aria de competență, pe perioada minivacanței de Rusalii. Astfel, în contextul pandemiei generate de COVID-19, vor fi executate misiuni privind verificarea respectării  măsurilor de  izolare la domiciliu și de asigurare a măsurilor de ordine publică în proximitatea centrului de carantină.

             Totodată, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică în zona lăcașurilor de cult, pentru a fi verificat modul de respectare a măsurilor de distanțare socială.

               În perioada următoare, jandarmii vor fi angrenați și în patrule mixte cu polițiștii, în acest context fiind executate și misiuni în zonele rurale.

              Jandarmii montani Rodna vor efectua patrulări în aria de competență, pe traseele turistice frecventate de turiști, cu preponderență Valea Blaznei, Valea Măriilor și Pasul Rotunda. Totodată, jandarmii montani din Piatra-Fântânele și Colibița vor patrula în zonele de agrement de interes operativ, cunoscute ca fiind frecvent vizitate de către turiști.

             În aceste zile vor continua și acțiunile preventive și de informare a populației dar și cele de verificare a respectării măsurilor stabilite pentru spațiile publice care trebuie respectate pe perioada stării de alertă: mijloacele de transport în comun, magazine și terase.

  În perioada de referinţă va fi asigurată şi protecţia obiectivelor la care se asigură paza cu efective de jandarmi.

  De asemenea pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan, turiştii pot apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani din Rodna, Piatra Fântânele și Colibița, în orice împrejurare care le poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sunând la 112.

  În această perioadă vor fi constituite și subunităţi de intervenţie care să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor.

             Informații suplimentare

              În conformitate cu Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 26 din 28.05.2020 privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse pe durata stării de alertă, începând cu data de 1 iunie se ridică restricțiile/interdicțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane.

              Tot începând cu data de 1 iunie 2020, este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune aflate la distanță de minimum 2 metri, unul față de celălalt, purtarea măștii de protecție și respectarea condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi ministrului sănătăţii.

                De asemenea, începând cu data de 1 iunie, se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Primul pas spre Alianța Dreptei: PLUS Bistrița-Năsăud susține candidatura lui Ioan Turc la primăria Bistrița

  Președintele PLUS Bistrița-Năsăud, Lorant Sas a anunțat cu puțin timp în urmă că cei din PLUS vor...

  Un număr de 10 primari din județul Bistrița-Năsăud schimbă pe 27 septembrie meseria, statutul sau partidul. Bătălia cea mai grea se va...

  Alegerile locale care sunt fixate pentru ultima duminică din luna septembrie, 27, vor aduce și câteva schimbări, importante,...

  SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ RĂMÂNE ÎNGRIJORĂTOARE: În BN există 105 de persoane pozitive și 57 de decese. Trendul rămâne ascendent cu 6 cazuri noi în...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o...

  ÎNGERI ȘI DEMONI LA COMPLEXUL MUZEAL BN

  Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud continuând colaborarea cu Asociaţia Culturală Pictor Octavian Smigelschi și Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu deschide joi, 09.07.2020 expoziția ”Îngeri și demoni''...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -