Acasă Anchete Peste 100 de copii instituționalizați au fost abuzaţi în 2015.

Peste 100 de copii instituționalizați au fost abuzaţi în 2015.

0

Situația copiilor din orfelinate a ajuns în atenția mass-mediei și au fost scoase la lumină mai multe abuzuri. Peste 100 de copii instituționalizați au fost victime ale abuzurilor în 2015.

Copiii au fost neglijaţi şi exploataţi fără milă în centrele de plasament, fără ca autorităţile să mişte un deget pentru a opri abuzurile. Din peste 20.000 de copii care aşteaptau o familie anul trecut, doar 32 au avut şansa de a avea, din nou, părinţi, transmite b1.ro.

În anul 2015 au fost confirmate 101 situaţii de abuz, neglijare sau exploatare în serviciile de tip rezidenţial, a precizat Ministerul Muncii, potrivit datelor Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, citate de Mediafax.

În România, aproape 1.500 de servicii de tip rezidenţial destinate copilului separat temporar sau definitiv de familie găzduiesc peste 20.000 copii. În urma controalelor facute de autorităţi, instituţiile se confruntă cu probleme mari, însă cea mai gravă este lipsa de pregatire a angajaţilor. Cea mai afectată categorie de personal este cea care lucrează direct cu copiii – educatori, infirmiere, asistenţi medicali.

Statistici RUȘINOASE pentru România! 100 de copii instituționalizați au fost abuzați în 2015

 

 

Exit mobile version