Acasă COVID 19 Personalul medical din spitalele din Bistrița, Năsăud și Beclean nu se prea...

Personalul medical din spitalele din Bistrița, Năsăud și Beclean nu se prea înghesuie să se vaccineze. Cele 2.900 de doze vor ajunge abia pe 30 decembrie la Bistrița

0

Așa cum am scris în urmă cu două zile, primele 2.900 de doze cu vaccine anti-Covid 19 ar urma să ajungă la SJU Bistrița dar și la Năsăud și , poate, la Beclean abia miercuri, 30 decembrie 2020. Informația este confirmată de prefectul Stelian Dolha. El ne-a mai precizat că, în cadrul primei etape de vaccinare, ar trebui să se imunizeze peste 3.300 de persoane, aici fiind vorba de personalul din  spitale, cabinete medici de familie, cabinete stomatologice, personal centru de transfuzii, personal serviciul de ambulanță, farmacii, asistență comunitară și  laboratoare .

Care este situația reală?

Cu 48 de ore înaintea sosirea dozelor de vaccin anti-Covid 19, situația listelor cu personalul medical înscris pentru a se vaccina nu este una roz, foarte mulți dintre aceștia refuzând să își facă vaccinul.

Astfel, la nivelul SJU Bistrița, unitate spitalicească unde sunt angajate 1.500 de persoane, pe listă sunt înscrise doar undeva peste 570 de doritori, adică 40%, fapt confirmat de managerul SJU, Gabriel Lazany.

La Spitalul Orășenesc din Beclean, potrivit celor spuse de managerul Bogdan Tușa, procentul este tot la nivelul cifrei de 40%, aici mai existând și problema distribuirii în prima etapă a dozelor respective.

Nici la Spitalul Orășenesc din Năsăud, situația nu este mai diferită, numărul celor dornici să se imunizeze fiind de 50, fapt confirmat de managerul acestei instituții spitalicești, Daniel Marcu.

 

 

 

 

Exit mobile version