Acasă Dezvaluiri Percheziții la Bistrița într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții la Bistrița într-un dosar de evaziune fiscală

0

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 4 percheziții pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Iași și Neamț, într-un dosar penal de natură economică. Două persoane au fost reținute pentru infracțiunile de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

La data de 23 mai a.c., în cadrul unui dosar penal de natură economică, aflat în lucru la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, polițiștii au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară în județele Bistrița-Năsăud, Iași și Neamț.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate diferite înscrisuri și totodată, au fost indisponibilizate mai multe laptopuri și telefoane mobile.

Din cercetările efectuate în cauză, a rezultat faptul că, în perioada anilor 2014-2015, un bărbat, de 31 ani, din județul Neamț a pus la dispoziția altei persoane facturi cu caracter fictiv, care reprezintă operațiuni nereale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului, în valoare de 308 986 lei.

Astfel, la data de 23 mai a.c., față de bărbatul de 31 ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală. Ulterior, acesta a fost prezentat parchetului competent, care a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

De asemenea, ieri, 24 mai a.c., în urma extinderii investigațiilor, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2016 – martie 2017, un tânăr, de 21 ani, din județul Iași, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi înregistrat operațiuni nereale în contabilitatea firmei, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului, în valoare de 10 712 lei.

Față de tânărul de 21 ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, urmând a fi prezentat parchetului, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud, al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, respectiv al celor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

 

Exit mobile version