Acasă ANALIZE-COMENTARII PENTRU CINE BAT CLOPOTELE ???

PENTRU CINE BAT CLOPOTELE ???

0

A fi caine este mai interesant decat a fi om. Noi, cainii, avem o scuza, una pe care oamenii ne-au oferit-o gratis. Daca facem o prostie…..”lasa-l mah, e caine saracul”. Nimeni nu se gandeste ca si la noi principiul educational are efect. Exact ca la oameni. Eu am fost educata de mica sa nu fac in casa, precum un copil care este educat la toaleta. Am observat insa, ca oamenii incearca tot mai des sa imprumute de la animale. Instinctele primare sunt antrenate, lasand balta constiinta, elementul principal al naturii umane. Doamne, ce frumos scriu….uneori imi vine sa ma pup! Poate sunt grasa, dar si desteapta. Vorbeam de educatie. Cica in politica se face si scoala. Da, da. Scoala de vara. Ca e vorba de PSD, PNL sau alte partide, scolile de vara seamana izbitor cu scolile de dresaj canine. Noi suntem invatati sa fim disciplinati, ei la fel. Noi sa mergem la pas, ei PAS CU PAS sau sa nu iasa din rand. Noi sa ascultam de stapan, ei la fel. Totusi, exista si diferente. In vreme ce noi pupam stapanul daca este bun, ei pupa picioarele stapanului din constiinta. Uneori si…..dosul.

Ma gandeam astfel ca, probabil, picioarele lui Oltean sau Moldovan sunt impecabil de curate avand in vedere subalternii. Fereasca Dumnezeu sa te paraseasca stapanul! Eu am avut noroc cu tantalaul de Vio, dar sa fii om si sa te alunge partidul….e jale. Cauti alte picioare de pupat, alte fufe pe langa care sa te guduri ca sa ajungi in gratiile sefului…..ce mai….drama.

Ceea ce nu inteleg eu este cum mama lui Stefan cel Mare si Sfant accepta lumea stapanii din poltica si, uluitor de-a dreptul, ii accepta si ca profesori de viata! Adica, vezi Doamne, fara politica viata…..e pustiu, vorba lui Stefan Mihailescu Braila. „Invatatorii” sunt vechii pupatori de picioare, dar acum ajunsi la un nivel superior ofera lectii de viata politica. Se spune ca orice om are cainele pe care il merita iar stapanul sau cainele, naiba stie, ajunge sa semene izbitor cu celalalt. Poate. Eu, sincera va spun, am vazut la televizor, in Parlament, multe figuri care imi inspirau javre! O javra nu este un caine educat. O javra este un caine las, un caine care te musca atunci cand ii intorci spatele! Azi, la o cafenea, un politician venit recent de la o scoala de vara, cu bronzul pe nas si nesimtirea pe buze, vrajea o tanara ce parea mai mult interesata de blana mea decat de lectia de politica sustinuta de cel ce pupase picioare. „Ai sa vezi. La anul vom defila.

Vom castiga tot. Lumea trebuie convinsa ca viitorul este al partidului nostru……”. Discutia a fost intrerupta de clopotele ce rasunau din turnul Bisericii Evanghelice. „De ce bat clopotele?”, a intrebat suav juna. Politrucul, absent la lectia cu Caragiale a intarit intrebarea fetei: „Chiar, de ce bat clopotele?”. Au inceput sa rada amandoi in hohote, fara discernamant, tamp. Amandoi meritau un raspuns. Mi-am adus aminte o faza din Pistruiatul, cand acesta transporta un sicriu iar un neamt l-a interogat:
„-Was ist das?
-Sicriu!
-Was ist das…sicriu?
-Mă-ta!”
Mama voastra de politicieni.

JURNALUL ALMEI

https://youtu.be/bg92QpjRcJk

 

Exit mobile version