Acasă Politica PE MÂNA ROVANEI PLUMB

PE MÂNA ROVANEI PLUMB

0

Consiliul Naţional al PSD se reuneşte, vineri şi sâmbătă, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noul preşedinte al acestui for, funcţie pentru care doar Rovana Plumb şi-a anunţat candidatura, dar şi pentru a dezbate o serie de modificări la Statut, precum interdicţii la ocuparea unor funcţii. PSD Bistriţa-Năsăud este reprezentat de o delegaţie formată din 17 persoane din care nu lipsesc Radu Moldovan, Nicolae Moldovan, dar nici cei trei parlamentari social-democraţi.

Lucrările CN al PSD se vor desfăşura pe parcursul a două zile, vineri dimineaţă urmând să aibă loc mai multe ateliere de lucru pe domenii de activitate, iar în cursul după-amiezii prima parte a Consiliului Naţional, când urmează să fie votat şi noul preşedinte al acestui for. PSD Bistriţa-Năsăud este reprezentat de o delegaţie formată din 17 persoane din care nu lipsesc Radu Moldovan, Nicolae Moldovan, dar nici cei trei parlamentari: Doina Pană, Daniel Suciu și Ioan Deneș. De asemenea, un număr de 10 primari vor lua parte la lucrările consiliului național, delegația fiind completată de secretarul executiv Romeo Florian și președintele TSD, Bogdan Ivan.

Așa cum era de așteptat, delegația PSD Bistrița-Năsăud va vota pentru Rovana Plumb, decizie anunțată de Doina Pană, șefa femeilor social-democrate. Alegerea noului preşedinte al Consiliului Naţional al PSD – funcţie care a fost păstrată liberă o bună perioadă pentru Adrian Năstase – nu se anunţă una cu suprize, singura candidatură fiind cea a Rovanei Plumb, ministru al Muncii, vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al Organizaţiei de Femei a partidului.

Rovana Plumb şi-a anunţat public candidatura, în 7 martie, în faţa a 1500 de femei social-democrate reunite, la Romexpo, pentru lansarea în dezbatere publică a „Pactului pentru demnitatea femeii”, propunerea fiind făcută de Viorica Dăncilă, liderul delegaţiei social-democrate la PES.

Exit mobile version