Acasă Politica Politica Locala PAUL ȘTIR: SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PRIMARII PNL

PAUL ȘTIR: SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PRIMARII PNL

0
Pe bune, chiar v-ați supărat ?
Nu pot să cred!
De fapt, chiar dacă nu am cum să cred că plânsetul dumneavoastră e pe bune pentru că totul seamănă a smiorcăială, totuși, încerc să trag câteva concluzii!
Zilele acestea, în special azi, ați vorbit foarte mult de CORECTITUDINE!
În literatura de specialitate, CORECTITUDINEA este asociată cu însușirea unei gândiri care respectă legile logice. La prima vedere totul pare simplu, nimic de neînțeles!
În cazul nostru, lucrurile simple, par complicate în viziunea dumneavoastră, deoarece negați în mod vădit rezultatele unor operații aritmetice elementare!
Marele matematician american, Stan Gudder, spunea următoarele cuvinte: “Esenţa matematicii nu este de a face lucrurile simple complicate, ci de a face lucrurile complicate simple.” Practic, de aici începe totul!
Lucrurile simple le-ați complicat în anul 2020, când, în mod irațional, discreționar și fără pic de logică, Guvernul dumneavoastră a emis mai multe Hotărâri de Guvern în baza cărora s-au repartizat anumite sume unităților administrativ teritoriale din România, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului!
Astfel, prin Hotărârea de Guvern nr. 758 din 10.09.2020, județul nostru a primit suma de 25,8 mil lei (258 miliarde)! Banii au fost repartizați pe criterii politice: orașele Beclean (PSD) și Năsăud (PSD la momentul respectiv) au primit câte 500 mii lei (5 miliarde), iar orașul Sângeorz-Băi (PNL) a primit suma de 2 mil lei (20 miliarde). Comunele conduse de primari PSD și ALDE au primit pe linie câte 250 mii lei (2,5 miliarde), iar primăriile conduse de primari PNL au primit câte 700 mii lei (7 miliarde), respectiv 1,25 mil lei (12,5 miliarde).
Prin Hotărârea de Guvern nr. 1044 din 09.12.2020, s-au alocat 15,8 mil lei (158 miliarde) pentru plata drepturilor către persoanele cu handicap. Banii au fost repartizați în mod discreționar, cu diferențe vizibile de la o primărie la alta, în funcție de culoarea politică a primarului, alocările fiind net superioare în favoarea orașelor și comunelor conduse de primari PNL.
Anul 2020 se încheie cu Hotărârea de Guvern nr. 1100 din 17.12.2020, prin care, județul nostru a primit suma de 14,59 mil lei (145,9 miliarde). La fel ca în dățile trecute, în stilul lor caracteristic, domnii din PNL au reușit să complice lucrurile care, în mod normal, trebuiau să fie simple! Așadar, împărțeala a decurs astfel: comunele conduse de primari PSD și ALDE au primit pe linie câte 90 mii lei (900 milioane), iar comunele conduse de primari PNL au primit câte 400 mii lei ( 4 miliarde), respectiv 500 mii lei (5 miliarde).
Aceleași “formule de repartizare” au fost folosite și în cazul orașelor, criteriul principal fiind culoarea politică a primarului!
Anul 2020, a fost un an greu, chiar foarte greu pentru toată lumea. A fost anul în care a debutat în forță această pandemie!
Fiecare administrație locală a fost nevoită să aloce resurse financiare importante pentru combaterea Covid-19.
Domnilor din PNL, în anul 2020, nu v-ați întrebat măcar vreun moment dacă miile de comunități din România, conduse de primari PSD, au resursele financiare necesare pentru a aplica toate măsurile de combatere a pandemiei ???
Nu vreau să spun mai multe, nu cred că are rost, dar revin la întrebarea de început: cum arată CORECTITUDINEA în viziunea dumneavoastră ???
CORECTITUDINE înseamnă ca, pe parcursul unui an întreg (2020), să aloci resurse financiare, în mod discreționar, comunităților conduse de primari PNL, în detrimentul comunităților conduse de primari de altă culoare politică ???
Cu siguranță, toate acele comunități care au primit fonduri, aveau nevoie de acele fonduri, nu contest! Dar, ce vă face să credeți că, toate celelalte comunități nu aveau nevoie de aceleași fonduri ???
Vedeți cum e ? Astfel, ați reușit ce v-ați propus: ați complicat lucrurile care trebuiau să fie atât de simple!
Astăzi, 26 martie, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, a corectat ceea ce ați stricat dumneavoastră, repartizând sume pentru echilibrarea bugetelor locale către toate orașele și comunele din județul nostru!
La prima vedere ai zice că ceva nu e în regulă, dar revenind la spusele matematicianului american Stan Gudder, vedem cum lucrurile care au fost complicate, au devenit din nou simple, iar cei care au complicat lucrurile ați fost dumneavoastră, domnilor din PNL!
Chiar la început, am folosit cuvântul smiorcăială, nu pentru a jigni pe cineva, ci pentru că, acest cuvânt reflectă cel mai bine plânsetul prefăcut al oamenilor care nu vor să accepte realitatea!
Vreau să vă asigur pe toți de întregul meu respect și nu vreau ca mesajul meu să fie considerat o ofensă la adresa cuiva, nu-mi stă în fire, dar pentru că ați complicat lucrurile, mi-am permis să întreb: Domnilor din PNL, cum arată CORECTITUDINEA în viziunea dumneavoastră ?

Exit mobile version