Parva şi Rebra, legate în “negru” la DN 17 C

Must Read

Primarul TURC s-a decis : Luni la 12.00 deschide Pârtia Teleschi de pe dealul Cocoșului. Vezi care sunt tarifele

După ce în prima sa conferință de presă din 2021, primarul Bistriței Ioan Turc a punctat faptul că, pîrtia...

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”,...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei...

După aproape 35 de ani de aşteptări, Drumul Judeţean 172 B, Rebra-Parva, a fost, din nou, reabilitat, ultima reparaţie a drumului având loc în anul 1977. Este vorba de 17,5 km de drum, la recepţie fiind prezent preşedintele Radu Moldovan, vicepreşedintele Dorin Popescu, reprezentanţii firmei constructoare, SC LDP SA, dar şi cei doi beneficiari direcţi ai lucrării: primarii din Rebra şi Parva, Ştefan Danci, respectiv Ioan Strugari.

ddd

Un drum pentru comunităţile din Rebra şi Parva

Reabilitarea lui DJ 172 B după mai bine de 35 de ani de aşteptări reprezintă mai mult decât o gură de aer pentru primăriile şi sătenii din Rebra şi Parva, cei doi edili, Ştefan Danci şi Ioan Strugari fiind adepţii turismului rural ca mijloc de dezvoltare a comunităţii pe care o conduc dar şi de atragere de noi surse de finanţare la cele două bugete locale.

Ştefan Danci- primar Rebra: „Dintr-un drum aproape impracticabil, avem unul modern, unul dorit de toţi oamenii ce trăiesc pe frumoasa Vale a Rebrei. Mulţumim, pe această cale, Consiliului Judeţean şi firmei LDP, care au adus acest drum într-o stare europeană. Comuna Rebra va simţi cu adevărat importantul beneficiu, întrucât în localitate avem un parc auto ce totalizează aproape 800 de maşini, dintre care 350 de autoturisme şi restul maşini de transport”.

Ioan Strugari- primar Parva: „Pentru comuna Parva, investiţia inaugurată este cea mai aşteptată. Eram într-o situaţie ridicolă: cu ajutorul fondurilor europene, din Parva spre munte am reuşit să facem „autobandă”, însă din sat la vale, spre Drumul Naţional, ne rupeam maşinile. Iată că acum acest neajuns a fost înlăturat cu brio şi de aceea ţin să mulţumesc tuturor care au făcut posibilă punerea în practică a acestui deziderat”.

Invitat la recepţie, preşedintele Radu Moldovan a spus că drumul reabilitat nu face altceva decât să vină şi să se integreze în realizările foarte importante pe care cele două localităţi le-au avut în ultimii ani, comune foarte performante prin primarii şi Consiliile Locale, administraţii care au reuşit investiţii notabile pe fonduri europene, prin toate tipurile de proiecte

„E un nou moment de bucurie pentru mine şi pentru cele două comune importante din judeţ, aşa cum sunt Rebra şi Parva, care, iată, au acum un drum modernizat, pe care se poate circula în condiţii civilizate. Rebra şi Parva au fost modernizate aproape de standardele europene în reţelele de utilităţi, infrastructură locală, însă, din păcate, aveau un drum impropriu. Am discutat cu colegii mei din Consiliul Judeţean şi am decis să venim alături de rebreni şi părveni şi să reabilităm acest drum judeţean. LDP-ul a făcut o lucrare bună, drept pentru care ţin să-i felicit pe toţi cei implicaţi!”.

Dorin Popescu: „Dacă vremurile sunt cum sunt, trebuie să subliniez că administraţiile publice locale şi judeţene din BN îşi văd de treabă şi, iată, rezultatele se văd acum, aproape în fiecare săptămână. Reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean Rebra-Parva este o realizare care ne face să ne mândrim”.
Valoarea totală a investiției este de 4.1 milioane lei (aproximativ 1 milion de euro) și a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean.

“Sunt bucuros că prin această investiție cei peste 5500 de oameni din Rebra și din Parva se pot bucura de o infrastructură rutieră modernă care să le faciliteze accesul atât lor cât și potențialilor turiști”, a conchis preşedintele Radu Moldovan.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Primarul TURC s-a decis : Luni la 12.00 deschide Pârtia Teleschi de pe dealul Cocoșului. Vezi care sunt tarifele

După ce în prima sa conferință de presă din 2021, primarul Bistriței Ioan Turc a punctat faptul că, pîrtia...

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”, acum vine rândul și Liceului...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei de arhitectură de la Liceul...

COVID 19: Doar 28 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1976 de persoane

Un număr de 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de astăzi, 17 ianuarie, de la...

CONTROALE la primării pe tema anchetelor sociale. Raluca Turcan a dat o dispoziție în acest sens

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, solicită inspectorilor să controleze anchetele sociale ale primăriilor, verificare care nu s-a mai făcut în ultimii doi ani de zile, potrivit...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -