miercuri, septembrie 23, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Partidul România Unită va exista și la Bistrița-Năsăud. Bogdan Diaconu s-a întâlnit cu un Comitet de Inițiativă

  Must Read

  Nu e chiar totul pierdut: Un neposean a predat Poliției un portofel cu acte și 2.500 de lei

  Ani Dionisie  a găsit astăzi, într-un cărucior pentru cumpărături din parcarea unui supermarket din Bistrița, un portofel în care...

  Fotbal, Cupa României: Bistrița umilită la Dej

  UNIREA DEJ – GLORIA BISTRIȚA 7-0 (2-0)    Marți s-a disputat, pe stadionul din Dej, partida din...

  Ioan Turc: Pe 27 septembrie, tinerii bistrițeni ies la vot! Este vremea pentru o schimbare!

  Tinerii merg la vot! Pe 27 septembrie, tinerii bistrițeni ies la vot, pentru că vor să fie auziți, vor...

  Președintele Partidului România Unită s-a aflat pentru câteva ore în Bistrița. El s-a întâlnit cu un grup de inițiativă și, care la jumătatea lunii iulie sau începutul lui august va oficializa PRU Bistrița-Năsăud.

  Potrivit deputatului Bogdan Diaconu, PRU are filiale în 31 de județe, Bistrița-Năsăud fiind printre cele 11 județe în care acest partid nu funcționează.

  Se pare că profesorul Ionel Tompa, fost lider PUNR și PC, va superviza formarea organizației județene. De asemenea, Diaconu a avut o discuție de 30 de minute și cu președintele PER BN, consilierul municipal Alexandru Toniuc.

  Cine este Bogdan Diaconu?

  Printre altele, este cel care vrea să stârpească corupția prin mijloace radicale. De asemenea, Bogdan Diaconu a inițiat un proiect de hotărâre care vrea ca etnia romă să revină la denumirea de țigani.

   

  PEDEPSE ASPRE PENTRU CORUPȚI

   

  Noua propunere legislativă de modificare a Codurilor penale, depusă miercuri, propune pedepse mult mai aspre pentru corupţi şi reducerea de la un milion la 100.000 de euro a limitei de mită sau prejudiciu pentru care o persoană este cercetată pentru corupţie.

  „Am adus două modificări importante: pragul de la care faptele sunt considerate de mare corupţie este de 100.000 de euro, iar faptele de mare corupţie nu se prescriu niciodată, la fel ca şi crimele, pentru că sunt crime împotriva poporului român. „, a declarat pentru „Adevărul” deputatul Bogdan Diaconu.

  Potrivit proiectului legislativ, fapta de mare corupţie se pedepseşte cu închisoarea pe viaţă, cu executare, fără posibilitate de reducere sau de suspendare a pedepsei, şi cu confiscarea extinsă şi totală a averii.

  Pentru restul faptelor de corupţie, care au produs consecinţe deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege ar urma să se majorează cu jumătate. Nici în închisoare corupţii nu ar avea linişte, urmând să fie obligaţi „să desfăşoare opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, muncă în folosul comunităţii, sub supraveghere strictă, numai în locuri publice”.

  Pedepsele aspre, „exemplu social”

  Momentul depunerii acestui proiect legislativ este legat şi de refuzul Parlamentului de a-l da pe senatorul Dan Şova, acuzat de corupţie, pe mâna Justiţiei. În ceea ce priveşte motivarea înăspririi pedepselor, Bogdan Diaconu susţine că cei care încalcă legea în exercitarea demnităţii publice trebuie daţi exemplu. Un exemplu negativ, astfel încât condamnarea, potrivit deputatului, să-i descurajeze pe cei care vor să mai fure de la stat.

  „Lucrurile nu se rezolvă cu acest proiect. Trebuie rezolvată problema imunităţii şi mai ales a super-imunităţii foştilor miniştri. Mă refer aici la cazul lui Varujan Vosganian şi mai ales la cel al lui László Borbély. Important este ca la stadiul actual de corupţie generalizată, pedeapsa, pe lângă faptul că are rolul de a-i izola şi de a-i reeduca pe cei care încalcă legea, are rol de exemplu social. Pentru ca alţi membri ai societăţii să nu fie tentaţi să comită astfel de fapte. Percepţia publică faţă de cei condamnaţi pentru corupţie este că aceştia o duc destul de bine în închisoare – scrie pe bloguri, dau lecţii sau soluţii economice şi mă refer aici la Dan Voiculescu. Oamenii cred că aceştia vor ieşi din puşcărie peste câţiva ani şi vor rămâne şi cu banii furaţi. Sunt destui care gândesc că pentru 2-3 milioane de euro merită să stai în închisoare o perioadă, pentru ca apoi să te bucuri de bani. De aceea, înăsprirea pedepselor pentru faptele de corupţie este esenţială pentru însănătoşirea societăţii româneşti”, a declarat Bogdan Diaconu.

   

  ROMI SAU ȚIGANI

  Sunt conştient că acest proiect va naşte multe controverse, dar trebuie să ţinem cont de felul în care românii din străinătate au de suferit în urma confuziei dintre romi şi români. Am primit mii de solicitări să pun capăt acestei confuzii care ne-a afectat teribil în ultimii ani”, scrie Diaconu pe blogul personal.

  El adăugat că această confuzie a adus prejudicii de imagine României şi a dat ca exemplu documentarul „The Romanians are coming” difuzat de canalul britanic Channel 4. „Acest documentar s-a bazat exact pe confuzia între romi şi români, titlul său fiind despre venirea românilor în Marea Britanie, dar materialul punând accentul pe comportamentul şi viaţa ţiganilor în Marea Britanie”, explică Diaconu.

  Iată cum arată proiectul:

  Proiect de lege privind revenirea la denumirea oficială de „ţigani” a persoanelor intitulate „de etnie romă“

  1. Denumirea oficială a etniei rome în România revine la denumirea de etnie „ţigănească”.
  2. Etnicii romi se intitulează în mod oficial „ţigani”. Denumirile „ţigan”, „ţigănesc” şi derivatele lor nu sunt folosite în sens peiorativ.
  3. Toate documentele şi denumirile oficiale din România utilizează denumirea de „ţigan”, „ţigănesc” şi derivatele lor în loc de „rom”, „rrom”, „romani” şi derivatele lor.

  Diaconu a fost ales deputat în 2012 în Colegiul 17 Bucureşti (Sectorul 4), iar înainte a fost preşedintele Consiliului Local al Sectorului 4. El a lansat Partidului România Unită în august 2014 şi susţine că acesta reprezintă „o alternativă la clasa politică a ultimilor 25 de ani”.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Nu e chiar totul pierdut: Un neposean a predat Poliției un portofel cu acte și 2.500 de lei

  Ani Dionisie  a găsit astăzi, într-un cărucior pentru cumpărături din parcarea unui supermarket din Bistrița, un portofel în care...

  Fotbal, Cupa României: Bistrița umilită la Dej

  UNIREA DEJ – GLORIA BISTRIȚA 7-0 (2-0)    Marți s-a disputat, pe stadionul din Dej, partida din cadrul Cupei României la fotbal,...

  Ioan Turc: Pe 27 septembrie, tinerii bistrițeni ies la vot! Este vremea pentru o schimbare!

  Tinerii merg la vot! Pe 27 septembrie, tinerii bistrițeni ies la vot, pentru că vor să fie auziți, vor să se întoarcă în orașul...

  IONUȚ SIMIONCA: Bistrița are nevoie de soluții rapide pentru descongestionarea traficului.

  Bistrița are nevoie de soluții rapide pentru descongestionarea traficului. Trenul urban este o soluție modernă și rapidă care poate fi implementată pe infrastructura existentă de...

  Cristian Niculae: Peste 34,3 milioane euro au fost atrase din fondurile europene și guvernamentale pentru investiții în infrastructura rutieră a orașulu

  Suntem pe drumul cel bun! Peste 34,3 milioane euro au fost atrase din fondurile europene și guvernamentale pentru investiții în infrastructura rutieră a orașului....
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -