Politic 1

Partidul România Unită va exista și la Bistrița-Năsăud. Bogdan Diaconu s-a întâlnit cu un Comitet de Inițiativă

Must Read

Consiliul Județean a achiziționat un videolaringoscop pentru SMURD

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, confirmă achiziţia unui videolaringoscop pentru SMURD, demers care vine ca răspuns la...

CRISTIAN NICULAE: ”Liberalii blochează proiecte importante pentru locuitorii orașului”.

Consilierul local Cristian Niculae, fost viceprimar al municipiului Bistrița, acuză noua administrație liberală din Primăria Bistrița că ”blochează proiecte importante...

DIANA MORAR: Plouă cu demisii și declarații din Parlamentul toxic ales în 2016! Dragi alegători, feriți-vă! Vă poate arde la buzunare!

Vrăjeala ieftină a parlamentarilor demisionari de la PSD, USR și alții care defilează zilele acestea cu demisii populiste. Efectul perfid...

Președintele Partidului România Unită s-a aflat pentru câteva ore în Bistrița. El s-a întâlnit cu un grup de inițiativă și, care la jumătatea lunii iulie sau începutul lui august va oficializa PRU Bistrița-Năsăud.

Potrivit deputatului Bogdan Diaconu, PRU are filiale în 31 de județe, Bistrița-Năsăud fiind printre cele 11 județe în care acest partid nu funcționează.

Se pare că profesorul Ionel Tompa, fost lider PUNR și PC, va superviza formarea organizației județene. De asemenea, Diaconu a avut o discuție de 30 de minute și cu președintele PER BN, consilierul municipal Alexandru Toniuc.

Cine este Bogdan Diaconu?

Printre altele, este cel care vrea să stârpească corupția prin mijloace radicale. De asemenea, Bogdan Diaconu a inițiat un proiect de hotărâre care vrea ca etnia romă să revină la denumirea de țigani.

 

PEDEPSE ASPRE PENTRU CORUPȚI

 

Noua propunere legislativă de modificare a Codurilor penale, depusă miercuri, propune pedepse mult mai aspre pentru corupţi şi reducerea de la un milion la 100.000 de euro a limitei de mită sau prejudiciu pentru care o persoană este cercetată pentru corupţie.

„Am adus două modificări importante: pragul de la care faptele sunt considerate de mare corupţie este de 100.000 de euro, iar faptele de mare corupţie nu se prescriu niciodată, la fel ca şi crimele, pentru că sunt crime împotriva poporului român. „, a declarat pentru „Adevărul” deputatul Bogdan Diaconu.

Potrivit proiectului legislativ, fapta de mare corupţie se pedepseşte cu închisoarea pe viaţă, cu executare, fără posibilitate de reducere sau de suspendare a pedepsei, şi cu confiscarea extinsă şi totală a averii.

Pentru restul faptelor de corupţie, care au produs consecinţe deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege ar urma să se majorează cu jumătate. Nici în închisoare corupţii nu ar avea linişte, urmând să fie obligaţi „să desfăşoare opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, muncă în folosul comunităţii, sub supraveghere strictă, numai în locuri publice”.

Pedepsele aspre, „exemplu social”

Momentul depunerii acestui proiect legislativ este legat şi de refuzul Parlamentului de a-l da pe senatorul Dan Şova, acuzat de corupţie, pe mâna Justiţiei. În ceea ce priveşte motivarea înăspririi pedepselor, Bogdan Diaconu susţine că cei care încalcă legea în exercitarea demnităţii publice trebuie daţi exemplu. Un exemplu negativ, astfel încât condamnarea, potrivit deputatului, să-i descurajeze pe cei care vor să mai fure de la stat.

„Lucrurile nu se rezolvă cu acest proiect. Trebuie rezolvată problema imunităţii şi mai ales a super-imunităţii foştilor miniştri. Mă refer aici la cazul lui Varujan Vosganian şi mai ales la cel al lui László Borbély. Important este ca la stadiul actual de corupţie generalizată, pedeapsa, pe lângă faptul că are rolul de a-i izola şi de a-i reeduca pe cei care încalcă legea, are rol de exemplu social. Pentru ca alţi membri ai societăţii să nu fie tentaţi să comită astfel de fapte. Percepţia publică faţă de cei condamnaţi pentru corupţie este că aceştia o duc destul de bine în închisoare – scrie pe bloguri, dau lecţii sau soluţii economice şi mă refer aici la Dan Voiculescu. Oamenii cred că aceştia vor ieşi din puşcărie peste câţiva ani şi vor rămâne şi cu banii furaţi. Sunt destui care gândesc că pentru 2-3 milioane de euro merită să stai în închisoare o perioadă, pentru ca apoi să te bucuri de bani. De aceea, înăsprirea pedepselor pentru faptele de corupţie este esenţială pentru însănătoşirea societăţii româneşti”, a declarat Bogdan Diaconu.

 

ROMI SAU ȚIGANI

Sunt conştient că acest proiect va naşte multe controverse, dar trebuie să ţinem cont de felul în care românii din străinătate au de suferit în urma confuziei dintre romi şi români. Am primit mii de solicitări să pun capăt acestei confuzii care ne-a afectat teribil în ultimii ani”, scrie Diaconu pe blogul personal.

El adăugat că această confuzie a adus prejudicii de imagine României şi a dat ca exemplu documentarul „The Romanians are coming” difuzat de canalul britanic Channel 4. „Acest documentar s-a bazat exact pe confuzia între romi şi români, titlul său fiind despre venirea românilor în Marea Britanie, dar materialul punând accentul pe comportamentul şi viaţa ţiganilor în Marea Britanie”, explică Diaconu.

Iată cum arată proiectul:

Proiect de lege privind revenirea la denumirea oficială de „ţigani” a persoanelor intitulate „de etnie romă“

  1. Denumirea oficială a etniei rome în România revine la denumirea de etnie „ţigănească”.
  2. Etnicii romi se intitulează în mod oficial „ţigani”. Denumirile „ţigan”, „ţigănesc” şi derivatele lor nu sunt folosite în sens peiorativ.
  3. Toate documentele şi denumirile oficiale din România utilizează denumirea de „ţigan”, „ţigănesc” şi derivatele lor în loc de „rom”, „rrom”, „romani” şi derivatele lor.

Diaconu a fost ales deputat în 2012 în Colegiul 17 Bucureşti (Sectorul 4), iar înainte a fost preşedintele Consiliului Local al Sectorului 4. El a lansat Partidului România Unită în august 2014 şi susţine că acesta reprezintă „o alternativă la clasa politică a ultimilor 25 de ani”.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Consiliul Județean a achiziționat un videolaringoscop pentru SMURD

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, confirmă achiziţia unui videolaringoscop pentru SMURD, demers care vine ca răspuns la...

CRISTIAN NICULAE: ”Liberalii blochează proiecte importante pentru locuitorii orașului”.

Consilierul local Cristian Niculae, fost viceprimar al municipiului Bistrița, acuză noua administrație liberală din Primăria Bistrița că ”blochează proiecte importante pentru locuitorii orașului”. Niculae afirmă că...

DIANA MORAR: Plouă cu demisii și declarații din Parlamentul toxic ales în 2016! Dragi alegători, feriți-vă! Vă poate arde la buzunare!

Vrăjeala ieftină a parlamentarilor demisionari de la PSD, USR și alții care defilează zilele acestea cu demisii populiste. Efectul perfid al acestor gesturi nu face...

PSD dă iarăși tonul în privința ELIMINĂRII PENSIILOR SPECIALE: Ioan Deneș și Daniel Suciu vor demisiona din Parlament înainte de terminarea actualului mandat

PSD e consecvent în privința pensiilor speciale! Le-a combătut, a propus inițial eliminarea lor, apoi impozitarea drastică, după ce CCR a respins varianta tăierii. Acum,...

MARȚI: 96 cazuri noi de îmbolnăviri la 333 de teste și 226 decese de la debutul pandemiei. În comuna Matei, rata de infectare e...

A șasea zi de carantină vine cu 96 de  persoane infectate cu Sars-Cov 2 în județul Bistrița-Năsăud și numai puțin de 226 decese, 9...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -