duminică, iunie 7, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Partida Romilor merge pe liste separate la alegerile locale. Romii vor avea candidaţi la primării dar şi la Consiliul Judeţean.

  Must Read

  Sucursala judeţeană a Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud – prezidată de consilierul judeţean Emil Neia Lăcătiş –  a fost gazda şedinţei Consiliului Director lărgit. Invitatul de onoare al acestei întâlniri de lucru a fost preşedintele PRPE, Nicolae Păun. După mai multe ore de discuţii, liderii romi din întreg judeţul Bistriţa-Năsăud au votat în unanimitate propunerea preşedintelui Nicolae Păun de-a participa la alegerile locale din 2020 pe liste separate.

    “Trebuie să fim pregătiţi să depunem liste în toate comunele unde avem comunităţi, să mergem cu liste la toate consiliile orăşeneşti dar şi la Primăria Municipiului Bistriţa. De asemenea, Partida Romilor va găsi candidat pentru lista cu care ne vom prezenta la Consiliul Judeţean”, a transmis Nicolae Păun liderilor romi din teritoriu.

  În acest context, preşedintele Păun a reamintit faptul că  Partida Romilor va declanşa o campanie sub numele de “Vrem respect”. “Vă reamintesc că începem campania în  luna septembrie şi aveţi de îndeplinit o serie de obiective specifice, cum ar fi, pe de o parte, identificarea situaţiei sociale, economice a comunităţii de romi, într-un mod cât mai real şi nu abstract. Ne vom deplasa în toate localităţile din Bistriţa-Năsăud şi vom completa în dialog cu oamenii o fişă a comunităţii care să reflacte situaţia lor economică, socială, culturală, cu lucrurile bune şi mai puţin bune, cu realităţile în care trăiesc. Toate aceste date vor fi interpretate şi vom elabora un raport de cercetare pentru fiecare localitate, în care vom avea şi soluţiile pentru problemele identificate”.

  Nicolae Păun  a precizat că principalele obiective ale acestei campanii sunt educaţia, cultura şi infrastructura comunitară, însă vor fi punctate şi aspecte ce ţin de identitatea romilor, pentru a nu mai exista complexul de inferioritate de apartenenţă la etnia romă.

  Precizăm faptul că: Preşedintele PR PE Nicolae Păun se află într-o vizită de lucru în toate filialele din Regiunea de Nord-Vest.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  O fetiță de 2 ani din Braniștea a ajuns la spitalul de arși din București cu un elicopter SMURD. Ea prezintă arsuri de...

  Nenorocirea s-ar fi produs în urmă cu două zile în casa unei familii din comuna Braniștea, doar că, informația  a...

  Doar 2 cazuri noi de persoane infectate în județul Bistrița-Năsăud, 91 fiind numărul total al cazurilor active. La nivel național, numărul celor pozitivi trece...

  Numărul persoanelor infectate cu Sars-Cov 2 din județul Bistrița-Năsăud a scăzut de la joi 13, vineri la 4 persoane, astăzi sunt doar...

  Bărbat decedat la Chețiu, comuna Chiochiș, după ce s-a răsturnat cu un motocultor

  Un elicopter SMURD de la baza Jibou a fost chemat să intervină la Chețiu, comuna Chiochiș, într-un caz grav în care un...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -