Acasă Politica Politica Locala PARTIDA, ROMII ŞI URBANA

PARTIDA, ROMII ŞI URBANA

0

Preşedintele Partidei Romilor Bistriţa-Năsăud, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş s-a implicat personal în rezolvarea conflictului de muncă izbucnit între un număr de 90 de bistriţeni de etnie romă şi firma de salubrizare SC Urbana SA.

„ Am aflat despre problemele financiare cu care se confruntă romii angajaţi la SC Urbana SA chiar de la ei, foarte mulţi dintre ei căutându-mă acasă dar şi la sediul Partidei Romilor, prezentându-mi situaţia din punctul lor de vedere. Am înţeles că cei 90 de romi se confruntă cu micşorarea salariilor, creșterea normelor de muncă, imposibilitatea achitării datoriilor către bănci, diminuarea numărului de ore plătite sâmbăta și duminica sau, mai rău, neplata acestora. Nu e corect şi nu e onorabil, însă noi trebuie să înţelegem şi problemele financiare cu care se confruntă societatea comercială Urbana SA”, spune Emil Neia Lăcătuş.

Pentru că preşedintele Partidei Romilor Bistriţa-Năsăud doreşte o rezolvare pe cale amiabilă a acestui conflict, el s-a întâlnit astăzi cu preşedintele Consiliului de Administraţia a SC Urbana SA, Mariana Oprea. Întâlnirea a fost una cât se poate de bună din punctul de vedere al dialogului dintre cele două părţi, situaţia celor 90 de romi angajaţi la SC Urbana SA urmând să fie discutată în zilele care urmează.

“ Am avut discuţii cât se poate de serioase şi de constructive cu doamna Oprea şi, am stabilit faptul că ne vom întâlni cu toţii: conducere firmă-angajaţi- conducerea Partidei Romilor, pentru a vedea cum pot creşte salariile, dar şi cum romii vor creşte calitatea muncii lor pe sectoarele care le au arondate. Este foarte clar că avem nevoie de o soluţie care să satisfacă cele două părţi”, a conchis Emil Neia Lăcătuş.

Exit mobile version