marți, iunie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Pârtia ”Cocoșul” se închide după șapte zile de funcționare. Autoritățile așteaptă să revină gerul!

  Must Read

  Deputatul Doina Pană și-a anunțat retragerea din prima linie a politicii bistrițene. Unde vor candida ceilalți parlamentari PSD?

  Deputatul PSD de Bistrița-Năsăud, Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor, a confirmat faptul...

  Galații Bistriței: Un bărbat de 67 de ani a fost rănit într-un accident auto

  Conform primelor verificări, efectuate de polițiști la fața locului, pe drumul național 15A, conducătorul unei autoutilitare care...


   

  Executivul primăriei municipiului Bistrița a decis joi să închidă pârtia ”Cocoșul”, consecință a temperaturilor ridicate din ultimele zile. E vorba de un comunicat de presă semnat de viceprimarul Cristian Niculae: ” Ca urmare a temperaturilor ridicate din ultima perioadă, care nu au permis realizarea de zăpadă artificială, Pârtia Cocoș se va închide astăzi la ora 16.00 și urmează să fie redeschisă de îndată ce condițiile meteo vor fi de natură să asigure funcționarea ei în bune condiții. Îi asigurăm pe iubitorii sporturilor de iarnă că rămânem în continuare pregătiți cu utilajele și personalul care deservește pârtia și vom acționa în așa fel încât să o redeschidem de îndată ce acest lucru va fi posibil”.

  Reamintim că

  Câteva zeci de bistrițeni au luat  parte pe data de 9 ianuarie la deschiderea oficială a pârtiei de pe dealul Cocoșului, la eveniment fiind prezent și primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu. Dacă anul trecut, edilul Bistriței a schiat chiar la inaugurare, de data asta, el a ales să facă testul pârtiei cu 24 de ore înainte, declarându-se mulțumit de calitatea zăpezii. De altfel, astăzi el a reiterat faptul că pârtia este schiabilă, fiind mai bună decât cea de anul trecut: ” Această zăpadă ţine până la prima ploaie, dacă nu plouă până în martie, până în martie vom schia. Soarele nu o topeşte, chiar dacă vor fi zile mai călduroase, dar presupun că nu vor fi 20 de grade. Aşa cum e prognoza acum, nici în ianuarie, nici în februarie nu se prevede ploaie, nici temperaturi foarte ridicate, peste 7-8 grade, atunci vom putea schia până va începe să plouă, în partea doua a lunii martie. Tunurile de zăpadă vor fi folosite ori de câte ori vom avea sub -5 grade, stratul de zăpadă trebuie să fie suplimentat”.

  Pregătirea zăpezii : o chestiune complicată

  Asta cel puțin spunea primarul Crețu, edilul Bistriței fiind nevoit să explice jurnaliștilor de ce pârtia nu a fost funcțională până la această dată. El a invocat faptul că pregătirea unui strat de zăpadă care să se preteze la schiat ” este, într-adevăr, o problemă destul de complicată”, deoarece, bazinul unde se strânge apa este funcțional doar la 75% din capacitate: ” Lucrările la acest bazin nu au fost finalizate  şi atunci cantitatea de apă este mai mică şi a trebuit să ne întindem pe o perioadă mai lungă de timp. Ne-a ajutat şi Cel de Sus şi-i mulţumim. Zăpada de astă noapte face din pârtie un miracol”, a explicat edilul.

  Tarife normale pentru România și Bistrița

  Potrivit lui Ovidiu Crețu, tarifele sunt  normale pentru România şi pentru Bistriţa: ” Avem cele mai mici tarife la condiţii mult mai bune decât oriunde. Este firesc să creştem tarifele, pentru că trebuie să facem nişte cheltuieli cu pârtia şi atunci să scoatem şi bani. Nu acoperim cheltuielile, să fie clar”.

  Care sunt tarifele de folosire a  pârtiei ”Cocoșul” ?

  O urcare costă 10 lei/persoană, urcările nelimitate/persoană – 50 de lei/zi și 250 lei/6 zile pentru adulți, 30 lei/zi și 120 lei/6 zile pentru tineri de la 14 la 18 ani și studenți, 20 lei/zi și 100 lei/6 zile pentru copii de la 6 la 13 ani, 35 lei/zi și 150 lei/6 zile pentru seniori (+65 de ani), 30 lei/persoană în nocturnă. Tichete  se pot cumpăpra şi pentru anumite intervale orare, 9.00 – 12.30 sau 12.30 – 16.00, tariful fiind pentru  adulți – 30 lei, tineri de la 14 la 18 ani şi studenţi – 15 lei, copiii între 6-13 ani – 10 lei, seniori (+65 de ani) – 15 lei.

  Reamintim că:

  Pârtia „Cocoş” are o lungime de 1300 m, transportul pe cablu este asigurat de telescaun cu 4 locuri, iar capacitatea de transport este de 1300 de persoane pe oră. La baza pârtiei sunt amplasate spaţii destinate alimentaţiei publice şi centre de închiriere a echipamentelor sportive.

  În perioada de funcționare a Pârtiei „Cocoş”, operatorul serviciilor de transport în comun – SC Transmixt SA – pune la dispoziția celor interesați curse regulate pe traseul Stația nr 55 (Unirea nr. 254) – Stația Pârtie „Cocoș” și retur. În intervalul luni – vineri, mijloacele de transport în comun vor circula între orele 09.00 – 16.00, 18.00 – 21.00 iar în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 09.00-16.00.

  Player video

   

  - Advertisement -

  1 COMENTARIU

  1. Eu astept sa revina mintea halesilor la purtator. Gerul va mai reveni in douazeci -douazeci. Busu de la PRO tv a spus ca maine ploua de trazneste. Natura nu face afaceri cu bani publici si nici nu o comanda primarul si CL-ul. Poate daca i se face mila Lui DOAMNE-DOAMNE a mai fi o taruca de GER vreo doua zile pe la mijlocul lui faurar.

  Comments are closed.

  - Advertisement -

  Latest News

  Deputatul Doina Pană și-a anunțat retragerea din prima linie a politicii bistrițene. Unde vor candida ceilalți parlamentari PSD?

  Deputatul PSD de Bistrița-Năsăud, Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor, a confirmat faptul că, nu va mai candida...

  Galații Bistriței: Un bărbat de 67 de ani a fost rănit într-un accident auto

  Conform primelor verificări, efectuate de polițiști la fața locului, pe drumul național 15A, conducătorul unei autoutilitare care se deplasa pe direcția Reghin-Bistrița...

  PĂREREA MEA- Mihaela Ivan: Ceva nu iese la socoteală!

  Mihaela Ivan vrea să scrie. E foarte bine și atunci o ajutăm și noi să facă acest lucru. Așa că o veți...

  Bistrița-Năsăud: 79 de cazuri active din care 4 confirmate astăzi. Avem înregistrat și cel de-al 29-lea deces

  Județul Bistrița-Năsăud rămâne pe platou cu cele 79 de cazuri de infectare raportate până la această oră, doar că, există...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -