sâmbătă, septembrie 26, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Parlamentarii şi-au tras pensii de lux. Stelian Dolha: N-am nevoie de pensia voastră specială! N-am ajuns în Parlamentul României să-mi votez privilegii

  Must Read

  Incendiu la Instituția Prefectului. Au ars dezinfectanții pentru alegerile locale care urmau să ajungă în 10 comune

  Noaptea trecută, în jurul orei 01.00, a avut loc un incendiu minor în subsolul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, sursa probabilă...

  Totul despre ALEGERILE LOCALE DIN 27 SEPTEMBRIE. Câți alegători, buletine de vot și secții de votare există în BISTRIȚA-NĂSĂUD?

  Alegătorii sunt chemaţi să îşi aleagă, la 27 septembrie 2020, reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile...

  Legislativul a aprobat, marţi, cu 303 voturi „pentru”, 124 voturi „împotrivă” şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

   

  Pensiile de lux ale parlametarilor au devenit realitate, proiectul legislativ fiind votat favorabil, marţi, de 303 de parlamentari – PSD, UNPR, PC şi UDMR. Alţi 124 de parlamentariau votat împotrivă, în timp ce doi s-au abţinut.

  Parlamentarii PNL au anunţat că intenţionează să atace legea la Curtea Constituţională.

   

  N-am nevoie de pensia voastră specială! N-am ajuns în Parlamentul României să-mi votez privilegii, mie ori colegilor mei! . Mă întreb câţi au îndrăznit să-şi consulte alegătorii din colegii cum să voteze. Evident, niciunul. Însă, mai au timp. Dacă legea se va reîntoarce în Parlament, aşa cum s-ar putea întâmpla, au o vară întreagă la dispoziţie.
  În ceea ce mă priveşte, vă spun de pe acum, aşa cum am făcut-o imediat după vot şi la Realitatea TV, că sunt primul care renunţ la ea. Nici nu-mi trece vreodată prin cap să fac cerere pentru asemenea pensie„, a comentat cu puţin timp în urmă deputatul liberal bistriţean Stelian Dolha pe Facebook.

   

   

  Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor prevede pensiile speciale ale parlamentarilor şi a fost semnată de 255 de deputaţi şi senatori, ulterior parlamenatarii PNL retrăgându-şi semnăturile.

   

  Ce presupune acest proiect:

  (1) Deputaţii şi senatorii care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la sfârşitul mandatului, la îndemnizaţie pentru limită de vârstă.
  (2) De indemnizaţie beneficiază şi deputaţii şi senatorii care au avut anterior prezenţi legi calitatea de parlamentar, dacă se îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare
  (3) Cuantumul îndemnizatiei pentru limita de vârsta se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din îndeminzaţia brută lunară aflată în plată.
  (4) Cuantumul îndemnizaţiei pentru limita de vârstă prevazut la alin (2) se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55% din îndemnizaţia brută lunară realizată în luna anterioară solicitării de către un deputat/senator aflat în exercitarea mandatului, corespunzător fiecărui an de mandat, în limita a maximum trei mandate.
  (5) Pentru mandate incomplete, îndemnizaţia pentru limita de vârsta se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de 6 luni de activitate parlamentară.
  (6) Îndemnizaţia pentru limita de vârstă se actualizează ori de câte ori se majorează sau se indexează îndemnizaţia brută lunară a unui deputat/senator aflat în exercitarea mandatului, cu aceeaşi dată.
  (7) Îndemnizaţia pentru limita de vârstă se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii sau în alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum şi cu orice alte venituri realizate.
  (8) Îndemnizaţia pentru limita de vârstă este supusă impozitului pe venit şi contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.
  (9) Cuantmul îndemnizaţiei pentru limita de vârstă se suportă din bugetul de stat.
  (10) Cererea pentru acordarea îndemnizaţiei pentru limita de vârstă se depune la secretariatul General al Camerei Deputaţilor sau Senatului, după caz.
  (11) Îndemnizaţia pentru limita de vârstă se acordă începând cu luna următoare depunerii cererii.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Incendiu la Instituția Prefectului. Au ars dezinfectanții pentru alegerile locale care urmau să ajungă în 10 comune

  Noaptea trecută, în jurul orei 01.00, a avut loc un incendiu minor în subsolul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, sursa probabilă fiind o priză defectă. Incidentul...

  Totul despre ALEGERILE LOCALE DIN 27 SEPTEMBRIE. Câți alegători, buletine de vot și secții de votare există în BISTRIȚA-NĂSĂUD?

  Alegătorii sunt chemaţi să îşi aleagă, la 27 septembrie 2020, reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile judeţene şi preşedinţii consiliilor judeţene. La...

  La 18 ani a furat o mașină, a avariat un camion, a fugit de la locul accidentului și nu avea permis de conducere. A...

  În această dimineață, polițiștii din Beclean au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 18 ani, pe care-l cercetează pentru conducere...

  PE PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ, PESTE 1 MILION DE ROMÂNI NU AU AJUNS DELOC LA MUNCĂ – CRONICA DIMINEȚII

    1. Aproape 10 milioane de persoane au lipsit de la muncă, din diferite motive, pe perioada stării de urgență, potrivit datelor publicate de Institutul...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -