PĂREREA LUI MIHAI: USR se află la răscruce de drumuri, în examenul de treaptă

Must Read

Un bătrân din Livezile are nevoie de casă. Cum poți ajuta și tu

Acest om locuiește în această casă dărăpănată, în condiții grele de imaginat. Se numește Ioan Chiorean și locuiește în...

Ioan Turc: “Campania de vaccinare drive-through organizată de Primăria Bistrița a fost un real succes”

“În acest weekend, campania de vaccinare drive-through organizată de Primăria Bistrița a fost un real succes, mobilizând resurse și...

Zi cu triplă semnificație: A Europei, A Victoriei din 1945 și a Independenței din 1878

Imaginile zilei vin de la sărbătoarea dedicată zilei de astăzi: 9 mai, una cu triplă semnificație: Ziua Europei, Ziua...

9 Martie: Dacian Cioloș declară într-un interviu RFI că ia în calcul un proiect politic nou.

10 Martie: Dacian Cioloș a înregistrat oficial Asociația ”Platforma România 100”. Vlad Voiculescu și Dragoș Pâslaru, foști miniștri tehnocrați, printre fondatori.

11 Martie: Președinții de filiale județene USR sunt chemați la București pentru a fi consultați cu privire la „problema” Cioloș. Majoritatea celor prezenți se poziționează contrar voinței președintelui USR (Nicușor Dan), care NU susține invitarea lui Cioloș in USR. Se desemnează o comisie de șase persoane, pentru a discuta (dacă va fi vreodată cazul) cu echipa lui DC.

12 Martie: ND, fără nicio comisie, îi spune lui DC că el NU l-ar vrea. DC închide subiectul.

13 Martie: ND declară că discuțiile se află „într-o formă de tatonare”. Intre timp, în presă, se „aruncă” pe direcția Clotilde Armand tentativa de… dacianizare a USR-ului. De cealaltă parte a strategiei, fostul șef de campanie, Matei Păun. Se dezvoltă teoria conspirației, având ca ținte principale pe foștii tehnocrați, acum parlamentari USR.

15 Martie: Cristian Ghinea își informează colegii din teritoriu că ND nu îl vrea pe DC

16 Martie: Directorul executiv al Platformei România 100, afirmăcă “președintele USR a spus foarte clar că Dacian Cioloș NU este binevenit în partid… cazul este închis”.

17 Martie: Tudor Chirilă, voce din mulțime, în asentiment cu majoritatea membrilor USR, consideră refuzul inițial de a-l primi pe DC în partid drept „o greșeală enormă”

19 Martie: ND declară: „Opinia majoritarăîn partid este intrarea lui Dacian Cioloșîn USR. Eu am susținut opinia contrară, dar USR este un partid democratic si voi acționa in acord cu voința majorității”

Dar și… „Dacian Cioloș a negociat pentru a intra în PNL, înainte sa înceapă discuțiile pentru intrarea in USR. In campanie a fost purtător de imagine PNL, apărând pe afișele PNL si 60% din persoanele care îl vor in politică îl vad pe Cioloș in PNL”

Intre timp, mai mulți lideri USR își dau cu părerea, în presă, cum ar fi mai bine.

21 Martie: ND anunță invitarea lui DC în USR. Conform voinței majorității membrilor din teritoriu, majoritate din care el NU face parte.

 

Ce spune majoritatea din USR? Iar aici vorbim de mii de oameni:

„Am crezut și credem în valorile democratice ale USR. Atât noi, cât și majoritatea membrilor fondatori din filialele teritoriale USR, ne-am implicatîn campania electorală, la nivel de voluntariat, cu trup, suflet și bani, în crearea unei raze de speranță.

Oricine își poate da cu părerea dacă am ratat, sau nu, o șansă istorică de a crește în procente, de a ne îmbunătăți notorietatea în rândul electoratului. Însă, în acest caz, discuția este despre democrație, despre voința majorității, posibil substituită de interesul unui grup”

Ce ar putea spune DC? „E ca și cum aș fi un foarte bun fotbalist, sunt aproape sa semnez cu o echipă mare, viitorii colegi mă vor, suporterii îmi scandează deja numele, dar directorul echipei se uită urât la mine. Sa mă duc, sa nu mă duc…”

Este evident faptul că USR se află la răscruce de drumuri, în examenul de treaptă. Dincolo de consecințe, mi-aș dori să rămâneți cu două idei: notorietatea subiectului și transparența dezbaterii. Exercițiu de democrație!

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Un bătrân din Livezile are nevoie de casă. Cum poți ajuta și tu

Acest om locuiește în această casă dărăpănată, în condiții grele de imaginat. Se numește Ioan Chiorean și locuiește în...

Ioan Turc: “Campania de vaccinare drive-through organizată de Primăria Bistrița a fost un real succes”

“În acest weekend, campania de vaccinare drive-through organizată de Primăria Bistrița a fost un real succes, mobilizând resurse și asigurând o participare peste așteptări....

Zi cu triplă semnificație: A Europei, A Victoriei din 1945 și a Independenței din 1878

Imaginile zilei vin de la sărbătoarea dedicată zilei de astăzi: 9 mai, una cu triplă semnificație: Ziua Europei, Ziua Victoriei la finele celui de-al...

INSOMAR- Echilibru fragil pe scena politică: PNL a depășit PSD cu un procent iar AUR este peste USR-Plus cu 2 procente.

Cel mai recent sondaj intern, obținut de Realitatea Plus, arată că PNL a redevenit partidul numărul 1 în România, cu peste un procent peste PSD....

Trei accidente într-o zi de duminică, două victime și câteva mașini distruse

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au intervenit la un accident rutier în localitatea Șanț, pe Drumul Național 17D. Din primele...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -