miercuri, iulie 15, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  PĂREREA LUI MIHAI: Fumigene politico-social-religioase.

  Must Read

  CRISTIAN NICULAE: Suntem în campanie de curățenie a malurilor râului Bistrița.

   În #programul meu de #candidat am propus realizarea unui sistem de #filtrare pe râul #Bistrița, în zona de intrare a...

  Fiul colonelului Belei, Mihail Elian Ulsamer a murit la București

  Bistrița este zguduită în acest moment de o veste tristă: fiul colonelului Belei, Mihail...

  Asistăm, în aceste zile, la o serie de evenimente, denumite pompos „Marșul pentru…”, „Coaliția pentru…” sau „Referendum pentru…”, care țin capul de afiș al tuturor canalelor media. Un prilej minunat pentru politicieni, activiști, oengiști, prelați să se dea în spectacol, cu declarații pompoase, de “susținere”. Susținerea cui sau a ce?

  Înainte de a demonta, cu argumente, fiecare din titlurile evenimentelor de mai sus, vă prezint evoluția sondajelor de încredere în instituțiile care se joacă cu manipularea maselor:

  Datele pentru 2008 arată că 85 % dintre români au încredere mare sau foarte mare în biserică, date similare cu perioada anilor ’90 (sursa: ICCV). Anul 2013: încredere 64-66% (sursa: INSCOP). 2016: 56-58% (sursa: INSCOP). Se observă foarte clar tendința descrescătoare. Poate că ar trebui să dea de gândit Înalt-Prea-Sfințiilor.

  Încrederea mare sau foarte mare în Parlamentul României a atins un nivel maxim de 60% în 1996. Apoi a urmat declinul abrupt. In anul 2000: 35% încredere (sursa ICCV); 2009: 24% (sursa: ICCV); 2016: încredere 10 (zece) % (sursa: IRES). Procente similare au și partidele politice. Se poate mai jos?

  Aceste instituții sunt giranții marșurilor, coalițiilor și a referendumului pentru o temă de gargară politică. Nimic altceva.

  Să le luam pe rând.

  Marsul contra-avort sau ce e alb și ce e negru. O idee lăudabilă, o teorie minunată (vezi afirmația profesoarei de religie: “Fetele să practice abstinența pană la căsătorie”), dar practica ne omoară. Bunicii cresc copiii, părinții fiind plecați sa muncească în străinătate. Suntem pe primul loc în Europa la capitolul copii născuți de mame adolescente, până la 15 ani! Orfelinatele sunt pline. Elevii adolescenți nu primesc sfaturi elementare despre educația sexuală. Mai există și nuanțe de gri cu privire la sarcinile rezultate în urma violurilor, cu privire la dileme medicale. Într-adevăr, este cutremurător de mare numărul avorturilor de la Revoluție pană astăzi, dar oare nu ar trebui să tratăm întâi cauza, și apoi să discutam despre efecte? Numărul participanților la marș a fost extrem de mic, semn că noua generație vrea mai multe fapte, mai multe informații, mai multe dezbateri despre cum să nu se ajungă la avort.

  Coaliția pentru modificarea constituției. Un demers semnat de trei milioane de români, perfect inutil, aceste noțiuni juridice fiind prevăzute foarte clar de codul civil. Un demers susținut de puritanismul mercantil al majorității partidelor parlamentare, partide care, prin comportamentul aleșilor, cel mult adâncesc lehamitea societății. Sunt curios dacă măcar acei semnatari se vor prezenta la vot. Dacă va mai fi un referendum. Pentru că aleșii noștri au atins culmea penibilului, dându-și seama în ultimul moment că nu există temei legal și că inițiativa ar pica cu brio la Curtea Constituțională. Dar ce declarații sforăitoare ne-au servit, mai toți erau de acord, se concurau care e mai de acord decât celălalt…

  Referendumul. Costă mulți bani. Perfect inutil. Nu mai are nicio valoare în România. Majoritatea cetățenilor își pun următoarea întrebare: “De ce să mai particip la așa ceva, dacă oricum rezultatul nu se pune în practică?”. Știți la ce mă refer.

  Dragi politicieni, dragi prelați ai cultelor religioase, dragi conducători de ONG-uri care toacă banii, vă transmit următoarele: generația care a ieșit în stradă, generația Facebook, românii plecați la muncă în străinătate care au cunoscut și alte civilizații, rudele lor, corporatiștii, profesorii, medicii etc., nu mai dau doi lei pe marșurile și coalițiile voastre. Vremea turmelor manipulate a cam trecut. Societatea vrea fapte, nu discursuri! Iar problema parteneriatului civil între Vasile și Ion nu este o prioritate absolută, de tocat banii pe un referendum. Avem altele de rezolvat.

  Ore de educație sexuală în scoli, preoți implicați în activități reale de consiliere a enoriașilor (inclusiv pe teme de contracepție și sănătate) sau cot la cot cu politicienii întru îngrijirea copiilor abandonați, campanii de conștientizare în mediul rural a problemelor grave ce rezultă din contacte sexuale neprotejate, centre de consiliere și primire a mamelor minore sau abuzate, medici și psihologi implicați în toate acestea, iar după mai vorbim și de marșuri și coaliții!

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  CRISTIAN NICULAE: Suntem în campanie de curățenie a malurilor râului Bistrița.

   În #programul meu de #candidat am propus realizarea unui sistem de #filtrare pe râul #Bistrița, în zona de intrare a...

  Fiul colonelului Belei, Mihail Elian Ulsamer a murit la București

  Bistrița este zguduită în acest moment de o veste tristă: fiul colonelului Belei, Mihail Elian Ulsamer Belei a murit...

  Poți să faci bani dacă te plimbi prin Bistrița. Transilvania Print știe cum!!!

  Cum ar fi ca o plimbare în oraș să îți fie răsplătită cu premii atractive?Transilvania Print are un concurs pentru tine și...

  RĂMÂNEM ÎN ALERTĂ: În BISTRIȚA-NĂSĂUD scade numărul de persoane active:91. Încă două decese- 59 în total. 642 de persoane infectate astăzi la nivel național

  Județul Bistrița-Năsăud rămâne într-o situație delicată. Dincolo de incertitudini, astăzi, numărul celor infectați cu Sars-Cov 2 a crescut la 9 persoane,...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -