Pro Politica

Papa Francisc vine în România în 31 mai, la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, și a Bisericii Catolice. Suveranul Pontif va vizita și ”Mica Romă” – Blajul

Papa Francisc va ajunge în România pe data de 31 mai. După sosirea pe aeroportul Otopeni, Suveranul Pontif va fi primit direct la Cotroceni de Klaus Iohannis, apoi va merge la Palatul Patriarhal unde va avea o întâlnire cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarahul Bisericii Ortodoxe Române și cu Sfântul Sinod.

Ulterior, cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română și Catolică, vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului.

Suveranul Pontif va merge apoi la Catedrala Catolică Sf Iosif unde va oficia o slujbă pentru catolici.

A doua zi, sunt programate vizite la Iași, Șumuleu și Blaj.

Papa Francisc este al doilea suveran pontif care vizitează România. Primul a fost Papa Ioan Paul al II-lea în 1999. El a fost primul suveran pontif din istorie care a vizitat o ţară majoritar ortodoxă, de la marea schismă din 1054. Atunci, Ioan Paul al II-lea s-a declarat bucuros că poate vizita România, pe care a numit-o „Grădina Maicii Domnului”.

Anunțul oficial va fi făcut vineri, 11 ianuarie 2019, scrie Q Magazine.

 

La sfârșitul anului trecut, PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla declara: „Știm că vizita era plănuită pentru luna mai, dar având în vedere Summitul UE din 9 Mai de la Sibiu, administrația guvernamentală și prezidențială au spus că nu pot organiza două vizite într-un termen atât de apropiat. Tot ce știm este că nu va veni numai la București, ci va fi prezent și în alte orașe importante din țara noastră”.

 

 

 

 

Exit mobile version