Pro Politica

Până la venirea sezonului rece, Teaca va fi legată cu drum asfaltat de Sânmihaiul de Câmpie!


Lucrările de modernizare a Drumului Județean care leagă Teaca de Sânmihaiul de Câmpie, prin Archiud și Stupini sunt aproape de final! Pe mai bine de 50% din suprafață s-a așezat covorul asfaltic, iar celălalt tronson este pregătit pentru asfaltare. Este o investiție foarte importantă a Consiliului Județean, care conectează două zone importante ale județului nostru și care dezvoltă din toate punctele de vedere aceste comunități!

Modernizarea Drumului Județean 162, între Teaca și Sânmihaiu de Câmpie (DN 15A – DJ 151) a a început la finele lui 2016 .Valoarea totală a acestei investiții este de 18 milioane de lei. Aceasta vine după asfaltarea unui alt tronson de 8,3 km din DJ 162 între Teaca și Archiud, cu o investiție a Consiliului Județean în cuantum de 11,2 milioane de lei.

Ioan Mate, primar Sînmihaiul de Câmpie, 2016: ” Pentru prima dată după Revoluție, un președinte de Consiliu Județean s-a ținut de cuvânt și a atras investiții pentru zona de câmpie a județului. Nu doar oamenii din Sânmihai vor beneficia de această investiție, ci și cei din Teaca, Archiud, Stupini sau cei care vor să treacă dinspre zona Sărmășel spre Teaca și Reghin. Acest drum este o gură de oxigen pentru zona noastră. Până acum lucrările sunt de foarte bună calitate și vor cuprinde toate elementele care asigură condiții occidentale: șanțuri betonate, accese betonate pentru gospodării și rigole carosabile. Prin această investiție, de la elevii care vor fi transportați cu microbuzul școlar și până la agricultori și agenți economici, toată populația de pe câmpie va beneficia.

Tot atunci, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a vorbit de faptul că pentru o dezvoltare pe termen lung a județului, fiecare zonă trebuie să se dezvolte echilibrat. „O zonă care nu a fost o prioritate până la venirea echipei noastre este așa-zisa zonă ”de câmpie” a județului nostru. Am început din 2012 lucrul la infrastructura rutieră, la cea de apă și canalizare și vom continua această muncă. Am găsit în primarii din această zonă parteneri alături de care vreau să ducem ideea de dezvoltare de la vis la realitate. Sper că alături de un Guvern care se va naște după 11 decembrie să continuăm munca începută în perioada lui Victor Ponta, iar anul viitor să avem această investiție finalizată. În zona locală suntem o echipă închegată, dar avem nevoie de parteneri și în zona guvernamentală. Avem nevoie de fapte, nu de vorbe!”.

Exit mobile version