miercuri, august 5, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Pachetul de măsuri care vine în sprijinul bistrițenilor și a comunității de afaceri locale inițiat de Cristian Niculae a fost adoptat astăzi în Consiliul Local. Proiectul a fost votat și de PNL

  Must Read

  Prefectul Stelian Dolha a premiat voluntarii PANDMIEI

  În această după-masă, a avut loc o mică festivitate de premiere a oamenilor cu suflete mari care, în plină...

  Mihaela Ivan: 500 milioane lei din buget, din taxele si impozitele românilor, merg către 3 companii private!

  Asta, pentru că Orban și Câțu au adoptat vineri noapte, ca hoţii, un Memorandum prin care 500...

  George Gîţa, tatăl Lianei Sabo de la Radio Transilvania, a trecut la cele veșnice

  Cu durere nemărginită anunțăm trecerea la cele veșnice a dragului nostru tată, bunic, socru GÎȚA GEORGE în...

  Viceprimarul Cristian Niculae a anunțat faptul că,  în Ședința Extraordinară de astăzi s-a votat cu majoritate covârșitoare – 19 voturi pentru și 1 abținere – pachetul de măsuri propuse de el pentru a veni în sprijinul bistrițenilor și a comunității de afaceri locale.

  Cristian Niculae: ”  Am spus-o permanent și o voi repeta mereu: rolul administrației locale este să fie în slujba cetățenilor pe care-i reprezintă și să vină cu cele mai bune soluții la problemele comunității”.

  Ce măsuri au fost adoptate astăzi de consilierii municipali?

  1.  Anularea tuturor dobânzilor și penalităților pentru bistrițenii care-și plătesc taxele și impozitele locale restante.
  2.  Reducerea cu 50 % a impozitului anual pentru clădirile nerezidențiale (sedii de firmă, birouri, spații comerciale) pentru perioada stării de urgență, pentru antreprenorii care au fost afectați de pandemia de coronavirus.
  3.  Scutirea de la plata taxei lunare pe clădirile aflate în propietatea Primăriei Bistrița pentru perioada stării de urgență, pentru toți cei care au contracte de concesiune, administrare, folosință sau chirie, care au fost afectați de pandemia de coronavirus.
  4.  Scutirea de la plata taxei de ocupare a domeniului public pe perioada stării de urgență, pentru cei care au fost obligați, potrivit legii să-și întrerupă activitatea economic.

  Potrivit celor spuse de viceprimarul Cristian Niculae, municipalitatea va extinde măsurile de reducere cu 50 % a impozitului pe clădiri nerezidențiale și scutirea de la plata taxei lunare pe cladirile din proprietatea Primăriei, până la finalul anului 2020, imediat ce președintele României va promulga proiectul 351 care vine să modifice și să completeze OUG 69 / 2020.

  „ Sunt bucuros că reprezentanții PNL în Consiliul Local au înțeles că măsurile propuse de mine sunt pentru bistrițeni și mediul de afaceri local și le-au sprijinit cu vot pozitiv în ședința de azi.  Bistrița are nevoie de un Consiliu Local orientat spre rezolvarea problemelor cetățenilor și nu pe lupte politice lipsite de substanță și interes„ a concluzionat Cristian Niculae.

  - Advertisement -

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  - Advertisement -

  Latest News

  Prefectul Stelian Dolha a premiat voluntarii PANDMIEI

  În această după-masă, a avut loc o mică festivitate de premiere a oamenilor cu suflete mari care, în plină...

  Mihaela Ivan: 500 milioane lei din buget, din taxele si impozitele românilor, merg către 3 companii private!

  Asta, pentru că Orban și Câțu au adoptat vineri noapte, ca hoţii, un Memorandum prin care 500 milioane lei din buget, din...

  George Gîţa, tatăl Lianei Sabo de la Radio Transilvania, a trecut la cele veșnice

  Cu durere nemărginită anunțăm trecerea la cele veșnice a dragului nostru tată, bunic, socru GÎȚA GEORGE în vârstă de 84 de ani.

  Lista consilierilor locali ai Alianței pentru Beclean a fost făcută publică

  Primarul Nicolae Moldovan a făcut publică lista consilierilor locali pe care Alianța pentru Beclean îi propune pentru alegerile din data de 27...

  RAAL va reduce timpul de lucru al angajațiilor : 40% din personal rămâne angajat permanent, restul vor lucra jumătate din program.

  Prefectul Stelian Dolha s-a întâlnit cu managerul RAAL SA, Paul Ilieș, discuția dintre cei doi vizând problema disponibilizării a sute...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -