Acasă Administratie Ovidiu Creţu: Toate firmele care şi-au arătat intenţia de-a colecta deşeurile ...

Ovidiu Creţu: Toate firmele care şi-au arătat intenţia de-a colecta deşeurile vor fi invitate la negocieri pentru atribuirea în regim de urgență a acestui serviciu la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud

0

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean a fost astăzi gazda unei întîlniri a reprezentanţiilor administraţiei locale şi judeţene cu presa, prefectul Ovidiu Frenţ, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, preşedintele ANRSC, Doru Ciocan, şeful ADI Deşeuri, Dragomir Câmpan şi reprezentanţi ai DSP şi ISU, încercînd să explice ce se întîmplă în BN în contextual crizei gunoaielor.

Şef al comisiei special a ADI Deşeuri, primarul Bistriţei Ovidiu Creţu a reconfirmat faptul că deja, este pregătită documentaţia pentru semnarea unui contract cu un nou operator unic, pentru 90 de zile, până când se va rezolva procedura de atribuire a contractului de concesiune.

”Toate firmele care şi-au arătat intenţia vor fi invitate la negocieri pentru atribuirea în regim de urgență a acestui serviciu la nivel de judeţ, pe o perioadă limitată, până când vom finaliza procedura de atribuire a contractului de concesionare. Eu cred că luni comisia poate să înceapă negocierile. Din zona noastră, pot să vă spun că firma Supercom şi-a manifestat interesul în scris, firma Urbana din Bistriţa, de asemenea şi cei doi parteneri ai Vitaliei din contractul vechi, mă refer la Brantner şi Floricon. Probabil că pe lângă aceste patru vor mai fi două, trei firme, asta o să vedem”, a spus primarul Ovidiu Creţu.

El a făcut din nou un apel către cetățeni să nu mai arunce la gunoi decât deșeul minim necesar de care trebuie să se debaraseze, după ce a fost informat de subalternii săi că în unele zone oamenii au aruncat chiar și canapele și crengi mari de copaci.

Prefectul Ovidiu Frenț :  ”Vreau să atrag atenția cetățenilor, dar și societăților comerciale, faptul că nu este doar un gest de civism acela de a păstra curățenia, ci și o obligație legală. Nimeni, niciodată nu va putea să facă, niciun operator sau primar, curățenie dacă cetățenii și agenții economici nu înțeleg să respecte aceste minime obligații de a depozita deșeurile decât în locurile special amenajate”.

 

Exit mobile version