Acasă Politica Ovidiu Creţu: Selectarea proiectelor s-a făcut şi pe bază de lobby. Ce...

Ovidiu Creţu: Selectarea proiectelor s-a făcut şi pe bază de lobby. Ce spune Radu Moldovan?

0

Municipiul Bistriţa beneficiază de finanţare pentru trei proiecte în cadrul etapei a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Valoarea totală a celor trei investiţii depăşeşte 85 milioane de lei, fiind vorba de drum de acces şi utilităţi aferente Complexului Sportiv Polivalent, de reabilitarea şi modernizarea Liceului de Muzică „Tudor Jarda” şi de consolidarea şi modernizarea corpului A (corp liceu) de la CN Liviu Rebreanu.
Iniţial, cele trei proiecte au fost pregătite în vederea accesării de fonduri europene, însă modificarea Ghidurilor a făcut ca acestea să nu mai fie eligibile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Cum au ajuns cele trei proiecte să reprimească finanțare, ne spune OVIDIU CREȚU: Obiectivele respective au fost scoase din orice zonă de finanţare. Ideea de a forţa, de a încerca să intrăm pe PNDL a fost a lui Cristi Niculae, el e mai politic un pic decât mine şi a spus „hai să încercăm”. Sprijinul a fost politic pentru a obţine cele trei proiecte. Spun foarte clar, Radu Moldovan, care este la nivel naţional într-o funcţie importantă în Comitetul Naţional, a reuşit să impună şi cele 3 proiecte de la Bistriţa în afară de celelalte. Faptul că reuşim să rezolvăm aceste obiective importante pe alte surse de finanţare decât bugetul propriu, ne permite ca să accesăm credite să facem Aqua Park-ul sau alte lucrări pe care le vom considera că merită să fie realizate. (…) Eu spun că selectarea proiectelor în cadrul PNDL s-a făcut şi pe bază de lobby. N-ar trebui să fie aşa, dar pe finanţările care au fost în perioada Guvernului Boc, nu am obţinut niciun leu. Au făcut pârtia de la Gura Humorului, au făcut alte obiective, foarte bine că s-au făcut, dar putea să facă şi pârtia din Bistriţa. Sunt bani mulţi pe cele 3 proiecte şi sunt lucrări complexe”, a declarat primatul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.

Într-o intervenție la Realitatea TV, președintele CJ BN dar și lider al PSD, Radu Moldovan  a spus că nu are niciun fel de amestec în lobbyul de care vorbește primarul Crețu și nu înțelege ce a vrut să spună primarul Bistriței.

Exit mobile version