OPREA DECIDE SOARTA GUVERNULUI???

Must Read

Sportul bistrițean suferă din lipsă de finanțare: Nici echipa de fotbal și nici cea de handbal feminin nu primesc bani de la Consiliul Local....

Am înțeles noua filozofie bugetară a primarului Ioan Turc, implicit a echipei sale și a majorității din consiliul municipal....

PSD BN: Vlad Voiculescu trebuie să demisioneze dacă are onoare și principii!

O vorbă înțeleaptă din bătrâni spune că dacă vin 3 oameni diferiți și-ți spun că ești beat, trebuie să...

71 de cazuri noi la 426 de teste efectuate. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,47 la nivel județean

Numqi puțin de 71 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate...

Jurnalistul Silviu Mănăstire a prezentat luni în emisiunea Dosar de Politician „câteva informații de culise despre șocul punerii sub acuzare a premierului Ponta de către DNA”.

Astfel, jurnalistul de investigații subliniază rolul pe care vicepremierul Gabriel Oprea îl are în actualul context politic spunând că „Oprea va decide cât și în ce condiții va mai rămâne guvernul Ponta la palatul Victoria” și ce trebuie să facă Victor Ponta pentru a-și păstra poziția în fruntea guvernului.

Atât Puterea cât și Opoziția se uită în acest moment la un singur personaj politic. Un personaj care a devenit de 2 săptămâni principalul jucător de pe terenul politic. El este vicepremierul Gabriel Oprea.

Oprea va decide cât și în ce condiții va mai rămâne guvernul Ponta la palatul Victoria. Pe termen scurt, Oprea a ales să-l susțină pe Victor Ponta iar parlamentarii UNPR nu au votat moțiunea de cenzură depusă săptămâna trecută.

Însă primejdia este departe de a fi îndepărtată. Pentru a rezista în fruntea guvenului, Ponta trebuie să cedeze cât mai multe funcții și putere către Oprea și UNPR. La rândul lor, cei de la UNPR trebuie să aibă ceva de câștigat consistent pentru a rămâne alături de PSD la guvernare, asta din cauză că PSD se prăbușește încet dar sigur în sondajele de opinie.

UNPR are semnat un protocol de colaborare cu cei de la PSD pentru alegerile parlamentare din 2016. PSD prin Victor Ponta i-a garantat generalului Oprea că îi va da 50 de locuri eligibile de parlamentari pe listele PSD.

Însă, dacă PSD se duce sub 20 la sută în intenția de vot, atunci UNPR nu o să mai aibă cei 50 de parlamentari promiși în viitoarea legislatură. Iar dacă nu ai peste 50 de parlamentari nu contezi.

În acest moment, UNPR are deja peste 55 de parlamentari, luați prin trădare de la alte partide. Pe acest calcul, cu un PSD sub 20 la sută, rezultă clar că jumătate din actualii parlamentari ai UNPR nu vor mai prinde un mandat. Jumătate vor fi sacrificați!

Acesta este contextul în care UNPR va primi din ce în ce mai multă putere în Guvern, anume pentru ca parlamentarii lui Oprea să nu fugă la PNL. De cealaltă parte, Victor Ponta vrea să reziste suficient în fruntea Guvernului pentru a pune în aplicare strategia ZERO – prin care să rămână în continuare șef la PSD dar să nu piardă Guvernarea.”, a comentat Mănăstire.

Jurnalistul dezvăluie planul pe care Oprea și Ponta îl au, și anume fuziunea PSD cu UNPR, și care este scopul acestui plan, dar și factorii de care depinde realizarea lui.

Ponta și Oprea au căzut de acord cu următorul plan: PSD și UNPR vor fuziona iar prin fuziunea celor două partide Gabi Oprea va fi desemnat președinte executiv. În acel moment, Victor Ponta poate să-și dea demisia din funcția de premier și să faca rocada cu Gabi Oprea. Așadar, Ponta se va duce să conducă efectiv PSD și să pregătescă alegerile din 2016 iar Oprea se va ocupa de guvernare din postura de prim ministru.

Prin acest plan, nașul Oprea și finul Ponta vor să distrugă orice opoziție din interiorul PSD. Ponta știe că, dacă pleacă de la Guvern, PSD-iștii vor forța îndepărtarea lui de la șefia partidului, așa cum au pățit Năstase și Geoană după ce au pierdut alegerile prezidențiale. Ponta poate rămâne șef la PSD doar dacă Gabi Oprea ajunge prim ministru.

Prin această mișcare, Ponta se asigură că Oprea nu-l va trăda și nu va face o nouă majoritate cu PNL până la alegerile din 2016. Oprea la rândul lui, dacă va ajunge președinte executiv al PSD, va putea să-și impună toți oamenii de la UNPR în poziții cheie în PSD, dar și pe listele de la parlamentare. Practic, cei de la UNPR vor înghiți de fapt PSD din interior. Va fi prima dată când un partid mai mic va cuceri un partid mare printr-o fuziune.

Acest plan depinde însă de decizia președintelui Iohannis, care trebuie să-l nominalizeze pe Oprea ca și prim ministru.”, a mai spus Silviu Mănăstire.

Prin alegerile anticipate însă, cei de la PNL vor putea ajunge cu siguranță mai repede la guvernare iar Iohannis își va vedea visul cu ochii, și anume va avea guvernul său.

Marea problema este că PNL nu va putea obține 50 la sută din voturi iar atunci va trebui să facă o alianță cu UDMR sau cine știe chiar cu UNPR. Adică tot cu actualii aliați ai lui Ponta.

România se află acum într-un moment de mare cumpănă politică iar asta ne face extrem de vulnerabili în fața presiunilor externe venite din partea Rusiei. Deși sintagma interes național este folosită în bătaie de joc, în România politicienii ar trebui să se gândeasca serios la adevărata ei semnificație.”, a conchis Silviu Mănăstire.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Sportul bistrițean suferă din lipsă de finanțare: Nici echipa de fotbal și nici cea de handbal feminin nu primesc bani de la Consiliul Local....

Am înțeles noua filozofie bugetară a primarului Ioan Turc, implicit a echipei sale și a majorității din consiliul municipal....

PSD BN: Vlad Voiculescu trebuie să demisioneze dacă are onoare și principii!

O vorbă înțeleaptă din bătrâni spune că dacă vin 3 oameni diferiți și-ți spun că ești beat, trebuie să mergi să te culci! PSD, mass-media...

71 de cazuri noi la 426 de teste efectuate. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,47 la nivel județean

Numqi puțin de 71 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 11.000  de îmbolnăviri cu Sars-Cov...

Tragedia de la Spitalul VICTOR BABEȘ a fost ascunsă de Ministerul Sănătății și DSU-ul lui Arafat

Ministerul Sănătății și DSU au ieșit să comunice oficial despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde 3 pacienți din 8 au murit...

FOTO- Primăria Bistrița trebuie să elibereze autorizația de construire a primului bloc de lux din Parcul municipal. Tribunalul Bistrița-Năsăud a admis după trei ani...

În urmă cu 2 ani, scriam că afacerile imobiliare au prins foarte repede și la Bistrița, iar construcția de blocuri în zone mai mult...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -