marți, septembrie 29, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  OPREA DECIDE SOARTA GUVERNULUI???

  Must Read

  ALERTĂ: Sars-Cov 2 închide Centrul de Transfuzii Sanguine. Sunt 19 cazuri de îmbolnăvire astăzi din care 12 la CTS

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud nu arată deloc bine astăzi: 14 cazuri...

  Două noi focare de Covid-19 în instituțiile bistrițene: AJOFM și Centrul de Transfuzii Sanguine

  Transmiterea comunitară a noului coronavirus a făcut ca alte două instituții să fie lovite de acest blestem, chiar dacă...

  Dep. Ionuț Simionca: PMP va fi reprezentat atât în Consiliul Local al Municipiului Bistrița (cu 12,6% din voturile exprimate în municipiu), cât și în...

  Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o la vot. Chiar dacă nu am devenit primar, cele...

  Jurnalistul Silviu Mănăstire a prezentat luni în emisiunea Dosar de Politician „câteva informații de culise despre șocul punerii sub acuzare a premierului Ponta de către DNA”.

  Astfel, jurnalistul de investigații subliniază rolul pe care vicepremierul Gabriel Oprea îl are în actualul context politic spunând că „Oprea va decide cât și în ce condiții va mai rămâne guvernul Ponta la palatul Victoria” și ce trebuie să facă Victor Ponta pentru a-și păstra poziția în fruntea guvernului.

  Atât Puterea cât și Opoziția se uită în acest moment la un singur personaj politic. Un personaj care a devenit de 2 săptămâni principalul jucător de pe terenul politic. El este vicepremierul Gabriel Oprea.

  Oprea va decide cât și în ce condiții va mai rămâne guvernul Ponta la palatul Victoria. Pe termen scurt, Oprea a ales să-l susțină pe Victor Ponta iar parlamentarii UNPR nu au votat moțiunea de cenzură depusă săptămâna trecută.

  Însă primejdia este departe de a fi îndepărtată. Pentru a rezista în fruntea guvenului, Ponta trebuie să cedeze cât mai multe funcții și putere către Oprea și UNPR. La rândul lor, cei de la UNPR trebuie să aibă ceva de câștigat consistent pentru a rămâne alături de PSD la guvernare, asta din cauză că PSD se prăbușește încet dar sigur în sondajele de opinie.

  UNPR are semnat un protocol de colaborare cu cei de la PSD pentru alegerile parlamentare din 2016. PSD prin Victor Ponta i-a garantat generalului Oprea că îi va da 50 de locuri eligibile de parlamentari pe listele PSD.

  Însă, dacă PSD se duce sub 20 la sută în intenția de vot, atunci UNPR nu o să mai aibă cei 50 de parlamentari promiși în viitoarea legislatură. Iar dacă nu ai peste 50 de parlamentari nu contezi.

  În acest moment, UNPR are deja peste 55 de parlamentari, luați prin trădare de la alte partide. Pe acest calcul, cu un PSD sub 20 la sută, rezultă clar că jumătate din actualii parlamentari ai UNPR nu vor mai prinde un mandat. Jumătate vor fi sacrificați!

  Acesta este contextul în care UNPR va primi din ce în ce mai multă putere în Guvern, anume pentru ca parlamentarii lui Oprea să nu fugă la PNL. De cealaltă parte, Victor Ponta vrea să reziste suficient în fruntea Guvernului pentru a pune în aplicare strategia ZERO – prin care să rămână în continuare șef la PSD dar să nu piardă Guvernarea.”, a comentat Mănăstire.

  Jurnalistul dezvăluie planul pe care Oprea și Ponta îl au, și anume fuziunea PSD cu UNPR, și care este scopul acestui plan, dar și factorii de care depinde realizarea lui.

  Ponta și Oprea au căzut de acord cu următorul plan: PSD și UNPR vor fuziona iar prin fuziunea celor două partide Gabi Oprea va fi desemnat președinte executiv. În acel moment, Victor Ponta poate să-și dea demisia din funcția de premier și să faca rocada cu Gabi Oprea. Așadar, Ponta se va duce să conducă efectiv PSD și să pregătescă alegerile din 2016 iar Oprea se va ocupa de guvernare din postura de prim ministru.

  Prin acest plan, nașul Oprea și finul Ponta vor să distrugă orice opoziție din interiorul PSD. Ponta știe că, dacă pleacă de la Guvern, PSD-iștii vor forța îndepărtarea lui de la șefia partidului, așa cum au pățit Năstase și Geoană după ce au pierdut alegerile prezidențiale. Ponta poate rămâne șef la PSD doar dacă Gabi Oprea ajunge prim ministru.

  Prin această mișcare, Ponta se asigură că Oprea nu-l va trăda și nu va face o nouă majoritate cu PNL până la alegerile din 2016. Oprea la rândul lui, dacă va ajunge președinte executiv al PSD, va putea să-și impună toți oamenii de la UNPR în poziții cheie în PSD, dar și pe listele de la parlamentare. Practic, cei de la UNPR vor înghiți de fapt PSD din interior. Va fi prima dată când un partid mai mic va cuceri un partid mare printr-o fuziune.

  Acest plan depinde însă de decizia președintelui Iohannis, care trebuie să-l nominalizeze pe Oprea ca și prim ministru.”, a mai spus Silviu Mănăstire.

  Prin alegerile anticipate însă, cei de la PNL vor putea ajunge cu siguranță mai repede la guvernare iar Iohannis își va vedea visul cu ochii, și anume va avea guvernul său.

  Marea problema este că PNL nu va putea obține 50 la sută din voturi iar atunci va trebui să facă o alianță cu UDMR sau cine știe chiar cu UNPR. Adică tot cu actualii aliați ai lui Ponta.

  România se află acum într-un moment de mare cumpănă politică iar asta ne face extrem de vulnerabili în fața presiunilor externe venite din partea Rusiei. Deși sintagma interes național este folosită în bătaie de joc, în România politicienii ar trebui să se gândeasca serios la adevărata ei semnificație.”, a conchis Silviu Mănăstire.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  ALERTĂ: Sars-Cov 2 închide Centrul de Transfuzii Sanguine. Sunt 19 cazuri de îmbolnăvire astăzi din care 12 la CTS

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud nu arată deloc bine astăzi: 14 cazuri...

  Două noi focare de Covid-19 în instituțiile bistrițene: AJOFM și Centrul de Transfuzii Sanguine

  Transmiterea comunitară a noului coronavirus a făcut ca alte două instituții să fie lovite de acest blestem, chiar dacă măsurile de protecție au fost...

  Dep. Ionuț Simionca: PMP va fi reprezentat atât în Consiliul Local al Municipiului Bistrița (cu 12,6% din voturile exprimate în municipiu), cât și în...

  Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o la vot. Chiar dacă nu am devenit primar, cele 15,2 % din voturile exprimate...

  Radu Moldovan câștigă Consiliul Județean și se poate baza pe 41 de primari: Noul mandat este despre voi, despre fiecare om din acest județ...

  Ales președinte pentru un al treilea mandate, președintele Radu Moldovan iese public cu un mesaj adresat cetățenilor din județul Bistrița-Năsăud. El garantează faptul că,...

  În Bistrița-Năsăud începe bătălia politică  pentru obținerea majorității  în  consiliile locale. PNL își revendică cucerirea puterii în cele 58 de comune, trei orașe și...

  Alegerile locale din 27 septembrie 2020 au un nou câștigător , fiind vorba de PNL, partid care își clamează cucerirea puterii politice în întreg...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -