sâmbătă, mai 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  OM 4: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat plafonarea prețurilor la energie electrică și termică, dar și la carburanți.

  Must Read

  Garda de Mediu a închis stația de mixturi asfaltice de la Beclean. Amenda primită de firmă se ridică la 30.000 de lei

  Consecință a unei sesizări apărută pe pagina de socializare a consilierului local al PMP Beclean, Caius Cârcu...

  Mihai Sărmășan: Poliția Locală mai există la Bistrița ?

  Deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăd că locurile de joacă din parcurile din țară rămân...

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin o declarație de presă, privind noi măsuri luate de autorități în lupta cu noul coronavirus, în Ordonanța militară numărul 4.

  Măsuri pentru persoanele de peste 65 de ani: Pot ieși din casă pe parcursul întregii zile, pentru activități care vizează zona medicală, dacă merg la proceduri medicale, tratamente oncologice sau dializă.

  Totodată, persoanele de peste 65 de ani pot ieși din case pentru nevoile animalelor de companie sau domestice în intervalul 20-21, iar în acest interval nu mai au nevoie de declarația pe proprie răspundere.

  În intervalul 11-13, operatorii comerciali trebuie să faciliteze accesul persoanelor de peste 65 de ani.

  Cei care părăsesc izolarea la domiciliu, vor fi plasați în carantină și vor suporta toate cheltuielile carantinării.

  Măsuri pentru șoferii care transportă marfă: Angajatorul trebuie să ofere un loc în care șoferii vor intra în izolare sau șoferii trebuie să declare pe proprie răspundere că se izolează la domiciliu alături de familie.

  Măsuri pentru personalul medical: Va beneficia de spații de cazare, între ture, astfel încât să nu-și pună în pericol familiile

  Măsuri pentru sistemul energetic național: Măsuri de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone speciale pentru personalul care asigură transportul energiei electrice sau al gazelor naturale.

  Autoritățile administrației publice locale, din 31 martie, vor monta dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor și vor face dezinfecții pe casa scărilor și în lifturi.

  Prețurile la energie electrică, termică, gaze, salubritate, apă și carburanți nu mai pot fi majorate pe perioada stării de urgență peste nivelul practicat astăzi, 29 martie. Acestea pot doar să scadă.

  “Vă asigur că măsurile dispuse se vor ridica când suntem convinși că s-a diminuat răspândirea acestui cumplit virus. Se poate realiza asta doar prin distanțare socială. Suntem în prima linie și vă suntem alături”, a adăugat ministrul.

  “Acest examen se întinde pe o perioadă necunoscută, dar trebuie să fim uniți”, a subliniat Marcel Vela.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Garda de Mediu a închis stația de mixturi asfaltice de la Beclean. Amenda primită de firmă se ridică la 30.000 de lei

  Consecință a unei sesizări apărută pe pagina de socializare a consilierului local al PMP Beclean, Caius Cârcu și, care, anunța poluarea rezultată...

  Mihai Sărmășan: Poliția Locală mai există la Bistrița ?

  Deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăd că locurile de joacă din parcurile din țară rămân închise și după încheierea stării...

  PSD nu vrea la guvernare dacă va trece moțiunea de cenzură. Se dorește un guvern de uniune națională format din tehnocrați și care să...

  Informația a fost confirmată de deputatul bistrițean Doina Pană, în contextul în care, liderii...

  Bistrița-Năsăud rămâne pe „platou” în cazul epidemiei Covid-19: 79 de cazuri active!

  Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 29.05.2020, este următoarea: • 18 persoane în carantină instituționalizată;• 2701 persoane în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -