Acasă POLIŢIE O tânără din Bistrița a fost vândută pe un câine și o...

O tânără din Bistrița a fost vândută pe un câine și o pereche de cizme, iar după 9 ani doar unul din cei cinci vinovați se află după gratii

0

Este una dintre poveștile reale în care vinovați ai unor fapte grave nu se regăsesc în pușcării. Este o poveste în care o tânără încă trăiește cu spaima că cineva se poate întoarce la ea cu gânduri de răzbunare. O poveste pornită de prin 2011, de la Bistrița…

Povestea Anei, așa cum au numit-o jurnaliștii de la Libertatea, pentru a-i proteja identitatea reală, este una cruntă. Fata avea doar 15 ani când a fost traficată, drogată, violată și vândută de un grup de traficanți.

Totul a început la Bistrița, acolo unde fata, elevă pe atunci în clasa a IX-a a unui liceu profesional, și-a schimbat anturajul la liceu și a început să meargă în baruri şi să consume alcool şi etnobotanice.

Tânăra a plecat din familia sa și a ajuns în casa lui Cătălin Costoiu, un taximetrist bistrițean, care făcea parte dintr-o rețea de traficanți de droguri. De aici și până la exploatarea tinerei nu a mai fost decât un pas.

Conform declarațiilor din dosarul DIICOT, tânăra, după ce a fost exploatată, violată, amenințată cu pistol, a fost vândută unui alt traficant pentru un pitbull, 2.000 de lei și o pereche de cizme de damă, într-o parcare de lângă Galații Bistriței.

A fost urcată în taxiul lui Costoiu; Adam era pe scaunul din dreapta şoferului, iar Ozana, pe banchetă, o păzea. Au ieşit din oraş şi au mers spre Târgu Mureş. Pe drum, povesteşte Adam, el şi Costoiu discutau la telefon cu Rădulescu, dirijându-l spre locul de întâlnire: parcarea unui restaurant de lângă comuna Galații Bistriței. Când au ajuns, doi bărbaţi îi aşteptau acolo, lângă un autoturism Opel.

Citeşte întreaga ştire pe Libertatea.ro.

Dosarul a fost preluat de DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, iar cercetările începute în 16 februarie 2011, ziua în care a fost sesizată poliţia, s-au finalizat la 21 noiembrie 2016. În tot acest timp, DIICOT nu a cerut niciodată arestarea traficanţilor. Din cei cinci traficanţi care au exploatat-o pe Ana şi au tranzacţionat-o pe un pitbull, unul singur e azi în închisoare, o femeie a primit o pedeapsă cu suspendare, restul vinovaților au dispărut pur și simplu.

Exit mobile version