duminică, septembrie 20, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  O scrisoare pierdută dar semnată la Sg Băi

  Must Read

  PENTRU A NU RĂMÂNE ÎN COADA ARDEALULUI, TREBUIE SĂ NE DESPĂRȚIM DE MOȘTENIREA LUI OVIDIU CREȚU LA BISTRIȚA

  Dacă sufletele noastre mai sunt ardelenești, dacă ne mai amintim de mitul Bistriței de dinainte de revoluție, în care...

  5 cazuri de persoane infectate astăzi în Bistrița-Năsăud. Ne apropiem de decesul cu numărul 100. Încă un cadru didactic pozitiv: o...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud s-a schimbat din nou, astăzi fiind raportate...

  A! ce coruptă soţietate!… Nu mai e moral, nu mai sunt prinţipuri, nu mai e nimic: enteresul şi iar enteresul… Bine zice fiu-meu de la facultate alaltăieri în scrisoare: vezi, tânăr tânăr, dar copt, serios băiat! zice: „Tatiţo, unde nu e moral, acolo e corupţie, şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are!. (IL Caragiale- O scrisoare pierdută) 

   

  Telenovela liberală de la Sg. Băi pare să frizeze absurdul şi scrisoarea pierdută a lui Caragiale. După ce marţi din oraşul –staţiune ne parvenea o scrisoare deschisă în care Stelian Dolha era acuzat de încălcări ale statutului PNL , dar şi de alte lucruri, imediat, o altă parte a organizaţiei PNL din Sg. Băi a replicat că este vorba de o scrisoare fantomă, cu autor necunoscut. Iată cum sună acest document

   

  Scrisoarea deschisă asumată de anonimi în numele organizaţiei PNL       Sîngeorz-Băi este un fals

   

  Biroul Politic Local al PNL Sîngeorz-Băi face următoarele precizări: scrisoarea deschisă adresată marţi, 17 martie 2015 copreşedintelui PNL Bistriţa-Năsăud în numele organizaţiei noastre nu reprezintă punctul nostru de vedere oficial.

  Nu ştim cine şi-a permis să-şi aroge calitatea de reprezentant al organizaţiei PNL Sîngeorz-Băi în lipsa vreunei semnături pe acest document trimis presei. Îi recomandăm semnatarului să-şi decline identitatea şi să-şi asume declaraţiile făcute, aşa cum îi atragem atenţia că substituirea de calităţi oficiale se pedepseşte conform legii.

   

  Biroul Politic Local al PNL Sîngeorz-Băi

   

  Fantomele se semnează

   

  La scurt timp, fantomele s-au materializat şi au semnat respectiva scrisoare deschisă adresată deputatului Stelian Dolha. E vorba de 29 de liberali şi care spun următoarele:

   

  Scrisoare deschisă domnului copreşedinte

  al Organizaţiei Judeţene PNL Bistriţa-Năsăud , Nechita Stelian Dolha

   

  Ca urmare a evenimentelor petrecute în ultima perioadă în organizaţia locală PNL din oraşul nostru, noi , grupul de membri PNL, dorim să vă aducem la cunoştinţă următoarele:

  Dezaprobăm public comportamentul dumneavoastră incorect şi vădit părtinitor referitor la scandalul creat în jurul lui Pop Maxim. În cadrul intervenţiilor publice aţi afirmat că nu aţi avut cunoştinţă de adeziunea acestui domn la PLR ceea ce este un neadevăr fiind de notorietate publică înscrierea lui Pop Maxim in PLR.

  În cadrul organizaţiei Sîngeorz- Băi am propus, conform statutului, radierea din registrul membrilor PNL a domnului în cauză, fiind vorba despre o situaţie similară cu a fostilor consilieri judeţeni PNL. Dumneavoastră aţi considerat nestatutară acea şedinţă, dar vă putem demonstra că şedinţa a fost statutară şi o putem dovedi pe baza listei de prezenţă. Mergând mai departe ati invocat faptul că, datorită lipsei semnăturii si a stampilei, acea adeziune nu a fost înregistrată la partidul în cauză. Dar ceea ce a apărut în presă dovedeşte din nou faptul că susţineţi un neadevăr. Nu înţelegem de ce nu acceptaţi că Pop Maxim nu mai poate fi, cel puţin o perioadă de timp conform statutului, membru PNL. Sau să fie vorba despre interese de altă natură? Mai devreme sau mai târziu, adevărul tot se va afla…

  A continua să accepţi în partid trădători politici, persoane care şi-au urmărit doar scopurile personale folosindu-se de sprijinul politic conjunctural al partidului nostru, ne arată faptul că dumneavoastră în calitate de lider judeţean nu aţi recepţionat corect mesajul dat prin votul românilor din 16 noiembrie 2014, acela că a venit momentul de a reforma profund formaţiunile politice în toate structurile lor.

   

  Ne manifestăm indignarea faţă de felul în care aţi înlăturat din structura de conducere a organizaţiei PNL de la Sîngeorz-Băi pe d-nul Măgurean Dacian, un militant al partidului cu atitudini civice sănătoase manifestate de-a lungul timpului în peisajul public al oraşului nostru şi de calităţile căruia ar fi trebuit să vă convingeţi şi dumneavoastră pe parcursul campaniei electorale din luna noiembrie a anului trecut.

   

  Să înlături un astfel de membru de partid care s-a implicat mai mult decât alţii în activitatea organizaţiei locale, să-l denigrezi prin vocea dumneavoastă şi a “consilierilor” şi “sfătuitorilor” care vă înconjoară,  persoane care înţeleg foarte puţin problematica politică şi administrativă specifică oraşului nostru, reprezintă un fapt pe care nu îl putem accepta.

  -„Să fi devenit d-nul Dacian Măgurean prea incomod pentru dumneavoastră pentru că militează pentru o fuziune reală şi corectă şi nu intreţine stări conflictuale cu colegii “foşti PDL-işti”  asa cum îi numiţi dumneavoastră?”

  -„ Să fi greşit acest domn pentru că a făcut eforturi să reactiveze alţi membri foşti PNL care pe parcursul timpului s-au retras datorită faptului că la acea vreme s-a dezvoltat în structura fostului PNL un grup de interese nelegitime în jurul lui Pop Maxim care nu au urmărit decât bunăstarea personală şi nicidecum interesele comunităţii ?”

  -„ Să fi greşit acest domn pentru că a convins alte persoane să adere la noul PNL, persoane care au înteles mesajul Preşedintelui Iohannis şi care doresc să contribuie la reformarea si însănătoşirea clasei politice ?”

   

  A continua să susţineţi personaje politice care şi-au demonstrat limitele (Naroş Daniel, Pop Maxim ) şi a crea o structură de conducere politică a noului PNL în jurul acestor persoane, eliminând progresiv persoanele mai incomode şi cu opinii diferite, reprezintă, în opinia noastră, o greşeală politică pe care va trebui să vă o asumaţi , în calitate de lider al organizaţiei judeţene şi pentru care, la un moment dat, veţi da socoteală.

   

  Ne-am fi aşteptat de la dumneavoastră să fiţi primul care respectă Statutului partidului , indiferent de persoana care este în cauză sau de situaţia în care se află o anumită organizaţie locală. Se pare că ne-am înşelat. Aici avem mai multe exemple:

   

  1.Ca să constaţi întro şedinţă nestatutară a unei organizaţii locale, încetarea calităţii de membru a unei persoane şi mai apoi să supui votului membrilor prezenţi ( parte din ei nefiind membri PNL ) reprimirea în partid a aceleiaşi persoane în cadrul aceleaşi şedinţe, nu corespunde nici prevederilor vechiului statut PNL ( art 25 ) şi nici prevederilor statutului noului PNL (art. 33 ) care arată că o persoană care a părăsit partidul nu poate fi reprimită decât după o perioadă de 1 an de la data părăsirii partidului în cauză.

   

   

   

  1. Să declari o stare de interimat în cadrul organizaţiei locale Sîngeorz-Băi pe vechiul PNL , fără aprobarea Biroului Permanent Judeţean în acest sens, încalcă flagrant prevederile statutare.

  În toate mesajele de până acum din partea liderilor naţionali şi chiar şi a dumneavoastră, noi am înţeles faptul că trebuie să facem toate eforturile pentru punerea în aplicare a dezideratelor impuse de către structura centrală a partidului, printre care este şi definitivarea corectă şi fără tensiuni a fuziunii în teritoriu. A continua să convocaţi în repetate rânduri numai structura vechiului PNL de la Sîngeorz-Băi şi să aveţi grijă să nu convocaţi acele persoane care sunt critice şi incomode din cadrul partidului, considerăm că reprezintă o practică negativă, nestatutară care induce o stare de nelinişte şi accentuează un sentiment puternic de neîncredere în rândul membrilor proveniţi din două partide de la nivel local. Continuând să etichetaţi „PDL-iştii” şi să induceţi în rândul organizaţiei locale de la Sîngeorz-Băi mesaje de tipul „niciodată un PDL-ist nu va conduce organizaţia locală” sau „nici un PDL-ist nu va fi desemnat candidatul la alegerile locale din 2016 la Sîngeorz-Băi”, nu faceţi decât să provocaţi tot mai multe conflicte de acum înainte între membri organizaţiei locale. Dorim să vă înştiinţăm pe această cale că intenţiile noastre nu reprezintă decât construirea la Sîngeorz-Băi o organizaţie a noului PNL puternică, cu membri activi care sunt decişi să se implice în primul rând în peisajul public al oraşului nostru.

  1. Considerăm că atunci când se propune o structură de conducere, se alege un birou permanent local, se procedează ori la alegeri interne ori, la consultatea persoanelor care sunt propuse, iar odată având acceptul acestora să se valideze prin vot în cadrul unei şedinţe a organizaţiei locale, componenţa acelei structuri de conducere. Ceea ce aţi realizat dumneavoastră, impunând într-o primă fază ,o structură de conducere la Sîngeorz-Băi formată din membri din anturajul lui Pop Maxim si Naros Daniel pe care nici dumneavoastră nu îi cunoaşteţi (o parte din ei nefiind membri PNL ) a stârnit o serie de critici care v-a determinat să abandonaţi proiectul, iar mai apoi într-o şedinţă ulterioară fără a fi prezente în sală cei pe care îi consideraţi incomozi, să prezentaţi o altă variantă de conducere în care să nominalizaţi persoane care nu erau membri de partid, iar alte persoane nici nu erau prezente în sală şi mai grav, nici nu au fost consultate în această privinţă, reprezintă după părerea noastră, o încălcare a normelor de conduită etică şi a prevederilor statutare ale partidului nostru.

   

   

  Prin toate aceste acţiuni nu faceţi decât să dinamitaţi eforturile noastre pentru realizarea fuziunii în noul PNL  şi să-i incurajaţi pe cei care nu cred în această nouă construcţie, şi care s-au vândut PSD-ului direct sau prin intermediul PLR-ului.

  Noi nu dorim altceva decât să fim ascultaţi, să se respecte statutul, să dezbatem adevăratele probleme ale organizaţiei şi ale orasului nostru. În lipsa acestei atitudini nu vom ajunge decât în punctul în care orizonturile noastre politice se vor despărţi ireversibil.

   

   

  Sîngeorz-Băi

  Martie 2015

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  PENTRU A NU RĂMÂNE ÎN COADA ARDEALULUI, TREBUIE SĂ NE DESPĂRȚIM DE MOȘTENIREA LUI OVIDIU CREȚU LA BISTRIȚA

  Dacă sufletele noastre mai sunt ardelenești, dacă ne mai amintim de mitul Bistriței de dinainte de revoluție, în care inițialele județului însemnau Boierii Nordului,...

  5 cazuri de persoane infectate astăzi în Bistrița-Năsăud. Ne apropiem de decesul cu numărul 100. Încă un cadru didactic pozitiv: o...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud s-a schimbat din nou, astăzi fiind raportate 5 cazuri de  infectare  în...

  IOAN TURC: Avem nevoie de stadionul JEAN PĂDUREANU

  Cu toții știm că orașul nostru are nevoie de un stadion modern, pentru evenimente sportive, culturale și artistice. Stadionul Municipal nu trebuie demolat așa cum...

  Reașezăm Bistrița pe harta turistică a României, acolo unde îi e locul.

  Cu încrederea bistrițenilor pentru funcția de Primar al municipiului Bistrița mă voi ocupa de:  Achiziția de autobuze turistice, care să circule pe rute care leagă...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -