Acasă Politica O NOUĂ MIŞCARE POLITICĂ: MERGE PONTA CĂTRE ALDE???

O NOUĂ MIŞCARE POLITICĂ: MERGE PONTA CĂTRE ALDE???

0

Fostul premier Victor Ponta ar putea merge alaturi de Tariceanu in ALDE. Informaţia a aparut miercuri seară în emisiunea „Jocuri de putere” de la postul Realitatea TV.

Astfel, destinul politic al lui Ponta ar putea fi salvat de o eventuală înscriere a sa în ALDE, atras de Călin Popescu Tăriceanu, care s-a plasat deja în opoziţie, mai ales că a exprimat făţiş că nu sprijină noul guvern.

Astfel, analistul politic Iosif Boda a facut o serie de previziuni asupra partidelor politice care se vor strădui fiecare să se propulseze cât mai sus pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016.  Potrivit lui Boda, PNL inca nu si-a lamurit strategia pentru alegerile de anul viitor.

Pe de altă parte, PSD are un plan mult mai bine pus la punct care l-ar putea propulsa drept câştigător al electoractului, fiind ajutat şi de faptul că omul de rând nu este atras către ideologia dreptei:

„Daca lucrurile merg asa, PSD va castiga alegerile locale si parlamentare de la anul. Structura lor este de mai multe vreme elaborata, care se misca de la sine. Plus totusi, situatia asta inca foarte precara din punct de vedere economic, calitatea vietii nu atrage omul de rand spre dreapta, nu are cum. Tara nu e saraca deloc, populatia e saraca, noi suntem saraci. Tara este chiar foarte bogata.”, a mai punctat Iosif Boda.

De luat în considerare este şi posibila apariţie a unui nou partid, unul condus de premierul Cioloş şi ghidat chiar de preşedintele Klaus Iohannis, a mai prevăzut analistul politic: „Vom fi foarte multă vreme blocaţi între cele două. Nu vad deocamdata decat cu un efort teribil al premierului Ciolos şi ajutat foarte serios de preşedinte.” , a conchis Boda.

Exit mobile version