O mașină de teren s-a răsturnat în pîrâul Gersa: 5 tineri au fost implicați în accident, doi au ajuns la UPU Bistrița

Un autoturism de teren s-a răsturnat azi noapte în pîrâul Gersa din comuna Rebrișoara în zona satului Gersa 1. La locul accidentului s-au deplasat pompierii militari năsăudeni cu un echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj de descarcerare, sprijiniți de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița – Năsăud. Foarte repede a ajuns și echipajul de terapie intensivă mobila SMURD.  Echipajele de interventie au găsit la locul indicat cinci persoane, dintre care trei aveau nevoie de îngrijiri medicale, din fericire, toate conștiente.

Ce s-a întâmplat?

Patru tineri s-au autoevacuat  din autoturism, iar un băiat în vârstă de 17 ani a rămas blocat pe bancheta din spate a autoturismului ajuns în albia râului Gersa, la o diferență de nivel fata de partea carosabilă de aproximativ 5 m. Victima, prezenta fractură la nivelul unui membru inferior și a fost extrasă de către pompierii nasaudeni și predată echipajului de terapie intensiva mobila SMURD.

Alți doi tineri în vârstă de aproximativ 17 ani au fost preluati de echipaje SMURD și SAJ BN cu traumatism toracic, respectiv luxație membru superior și evacuați spre spital. Celelalte două persoane implicate în accident au refuzat transportul la spital.