Acasă Politica O LEGE CARE FACE DEPTATE

O LEGE CARE FACE DEPTATE

0

”Legea conversiei creditelor din franci elveţieni în lei corectează o mare nedreptate. Sunt foarte mulți bistrițeni aflați în această situație, iar la nivel național vorbim de zeci de mii de oameni”. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui PSD, deputatul Doina Pană şi a fost făcută după adoptarea acestui act normativ în Parlamentul României.

Legea privind conversia creditelor din franci elveţieni în lei a primit votul final din camera deputaţilor, înregistrându-se 248 de voturi ”pentru”, niciunul împotrivă şi nicio abţinere, după ce atât pragul de 250.000 de franci, cât şi gradul de îndatorare de 50% au fost eliminate. Aflată la Bistriţa, în colegiu, deputatul Doina Pană spune că legea a făcut dreptate.

 

DOINA PANĂ:”Legea conversiei creditelor din franci elveţieni în lei corectează o mare nedreptate, sunt foarte mulți bistrițeni aflați în această situație, iar la nivel național vorbim de zeci de mii de oameni. Sper ca domnul Iohannis să nu tergiverseze promulgarea ei, pentru că nu are absolut niciun motiv, nu are face decât să întârzie și să mai chinuie câteva luni niște oameni disperați. La nivelul UE mai există asemenea legislație prin care țările își protejează cetățenii, vă dau ca exemplu Polonia. Legea corectează o nedreptate pentru că riscurile trebuie să și le asume nu numai clienții, ci și băncile. Este o lege dreaptă”.

 

Tot  şedinţa reunită a comisiilor juridică şi de buget finanţe, deputaţii au eliminat pragul de 250.000 de franci elveţieni, introdus săptămâna trecută de PSD. Eliminarea pragului a fost votată la cererea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

De asemenea, deputaţii au adus şi modificări menite să clarifice textul legii şi să permită ca toţi consumatorii care au contractat credite în franci elveţieni să poată beneficia de prezenta lege.

 

Exit mobile version