Pro Politica

O conferință de presă

Ăsta suna a titlu de nuvelă scrisă de Cehov, dar la conferința de sâmbătă a PNL BN, era să scriu PDL, nu a fost chiar vorba de prozele lui Cehov, dar nici de Ioan Oltean, cel pe care îl cunoaștem de vreo 15 ani. Co-președintele PNL BN a apărut în public după o absență de aproape 2 luni, aproape, subiectul despre care a vorbit fiind unul neutru și, dorit, de impact. El a vorbit primul, cumva nervos pe ceva, nu știu pe ce, dar, oricum mult mai închis la cuvânt. Parcă rostea cuvintele altfel, un fel de supărare nedeslușită, altfel, subiectul autostrăzii nordului fiind unul interesant, sigur, dacă autostrada va fi continuată de regionalizare.

 

Nu ăsta e subiectul. Oltean a vorbit atât cât a fost nevoie, dar nu a zâmbit niciodată și nu a mai glumit. Poate ceva nu era în regulă, poate nu a auzit întrebările potrivite sau una la care, părea, că se aștepta să o audă. Nu a venit, nu ne-a venit a întreba de Crinuța. La ce bun? Oricum nu puteam primi un răspuns corect, și, nu știm dacă corect din punct de vedere jurnalistic este și corect din punct de vedere personal. Nici măcar când a fost vorba de Soarele , adică de Elena Udrea, Oltean nu schițat nimic. Nici măcar un rictus, o juma’ de zâmbet…

 

Nu știu ce i-ar fi plăcut lui Ioan Oltean, dar părea departe, deși, cert a condus toate conferința de presă. Oricum, încă este liderul autentic și șeful cel mare, mai ales când a vorbit de fostul PDL, de primari și de codul electoral. Revenise acasă iar alegerile din 2016 sunt tot mai aproape.

 

Stelian Dolha a vorbit și el. Imediat după Ioan Oltean, în linia cunoscută, cu aceleași tonuri ridicate, uneori vopsite violent, un discurs de șef liberal, vanitos, dar la subiect. Atenție însă la tonuri! Poate mi se pare mie, dar părea discurs de candidat, unul în urban, nu rural, dar asta e o altă poveste, o altă conferință de presă.

 

Exit mobile version